Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, na graničnim prijelazima Stara Gradiška i Svilaj, spriječili su krijumčarenje sedam stranih državljana.

Naime, dana 22. ožujka, u popodnevnim satima, na graničnom prijelazu Stara Gradiška, na ulazu u Republiku Hrvatsku, kontroliran je osobni automobil slovenskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 23-godišnji državljanin Republike Hrvatske. Policijski i carinski službenici su pregledali automobil, te su u duplom dnu automobila u vrlo skučenom prostoru pronašli dva državljanina Turske.

Istoga dana, na graničnom prijelazu Svilaj, u večernjim satima, na ulazu u Republiku Hrvatsku, kontroliran je teretni automobil bosansko-hercegovačkih registracijskih oznaka s priključnim vozilom, kojim je upravljao 32-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine. Policijski službenici su posumnjali da isti krijumčari osobe, te su daljnjim radom i detaljnijim pregledom sumnje i potvrđene. U teretu metalnih konstrukcija, koje je vozač prevozio u priključnom vozilu nalazilo se pet državljana Republike Turske.

Prema stranim državljanima koji su se skrivali u vozilima provest će se postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.

Kriminalističkim istraživanjem nad 23-godišnjakom i 32-godišnjakom je utvrđeno da su isti sukladno prethodnim dogovorima s nepoznatim osobama, iz koristoljublja pomogli stranim državljanima u protuzakonitom ulasku u Republiku Hrvatsku, te su ih trebali dalje prevesti u druge zapadne zemlje Europske unije. Policijski službenici protiv obojice podnose kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

 

Komentari
Prethodni članakOdlični rezultati novogradiških karatista
Sljedeći članakTražiš posao?! Evo što se nudi na području županije..