Tri su mlade osobe ozlijeđene u teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 15. ožujka, oko tri sata ujutro, izvijestila je Policijska uprava brodsko-posavska.

Do nesreće je došlo u mjestu Godinjak, a očevidom je utvrđeno kako je 20-godišnji vozač osobnog automobila krenuo u pretjecanje vozila ispred sebe te prilikom vraćanja u svoju traku brzinu vožnje nije prilagodio uvjetima na cesti. U jednom je trenutku izgubio nadzor nad upravljačem, zbog čega je došlo do zanošenja vozila, a potom i udara u zemljani kolni ulaz te u betonski stup nakon čega se automobil prevrnuo na krov.

Policajci su utvrdili kako sudionici prometne nesreće nisu koristili sigurnosni pojas, a alko-testom je kod vozača utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,52 promila.

U prometnoj nesreći su 22-godišnji i devetnaestogodišnji putnici u vozilu zadobili lakše tjelesne ozlijede, dok je 20-godišnji vozač zadobio teške tjelesne ozlijede. Prema policijskom izvješću, koje potpisuje, Krešimir Šimić, policijski službenik za odnose s javnošću PU brodsko-posavske, svi su prevezeni u Opću bolnicu u Novoj Gradiški na daljnje liječenje.

Policijski službenici protiv 20-godišnjeg vozača podnose odgovarajuće prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

Izvor: SBplus
Foto: SBplus/fotografija nije izravno povezana s događajima opisanima u članku

Komentari
Prethodni članakStožer CZ GNG: Odluka o potrebi ograničenja rada i mjerama ponašanja na području Grada
Sljedeći članakUputa o postupanju i primjeni karantene za vozače teretnih vozila