U napetoj i borbenoj utakmici finala Malonogometne zimske lige Metra-Pan 2013, 20. siječnja, u prepunoj dvorani Elektrotehničke i ekonomske škole “Glembay” je porazio “T Montažu” s 4:3 i time osvojio treći naslov pobjednika. Susretu je prethodio bogati program, dodatno uveličan utakmicom između požeške ekipe Metra i Humanih zvijezda.

Dan finala 10. zimske lige u 15 sati je otvorila utakmica selekcije Nogometnog središta 89/99 protiv NK “Osijek” 99. Mali novogradiščani nametnuli su izuzetan igraći tempo i pobijedili s 2:1 (0:0). U susretu za treće mjesto lige Metra-Pan, “Numero Kip” je pobijedio “Linz” rezultatom 4:0 (2:0). Revijalna utakmica veterana između selekcije Izvršnog odbora, trenera i ostalih djelatnika Nogometnog središta Nova Gradiška i Brodsko-posavske županije, donijela je mnogo zanimljivosti te gustu pobjedu dožupana, pročelnika i ostalih županijskih dužnosnika s 3:2 (1:1).

 

Zatim je uslijedila nogometna poslastica pravih futsal profesionalaca, susret “Trento” NS-NG – MNK “Nacional”. Novogradiščani su slavili rezultatom 2:1 (1:1). Vjerojatno druga najočekivanija utakmica, nakon one finalne, bila je između “Metre” i Humanih zvijezda. Među poznatim “humanitarcima” mogli smo vidjeti Gorana Vlaovića, Silvija Marića, Edina Mujčina, ali i pjevača Amira Kazića Lea. Nakon što su u poluvremenu gubili od “Metre” 2:0, dva gola Gorana Vlaovića vratila su ih u igru. Uz još dva gola sa svake strane, susret je završio neodlučeno 4:4.

 

I ono što se čekalo s velikim nestrpljenjem, konačno se dogodilo u 18,20 sati – utakmica “Glembay” – “T Montaža”. U tim trenucima, na tribinama nije više bilo mjesta. Svi oni koji su tek pristigli na finalni susret, ostali su stajati iza zadnjih redova. “Glembay” je pokazao više hrabrosti, volje i želje tijekom cijele utakmice i to se odrazilo u konačnom rezultatu 4:3 (2:1). Dodatni razlog za slavlje imala su čak dvojica igrača “Glembaya”, Mario Vlaović, koji je s 8 pogodaka osvojio statuu za najboljeg strijelca lige, i Tihomir Novak, kojemu je uručena nagrada za najboljeg igrača. Statuu za najboljeg vratara sasvim zasluženo je dobio Matej Lucić (“T Montaža”). Poseban pehar za fair play dobila je momčad “Linza”. Uz pehare, za prva 3 mjesta su uručene i bogate novčane nagrade. Članovi Nogometnog središta Nova Gradiška i ovaj put su se pokazali kao izvrstan organizator.

Autor: Zorislav Knežević

Komentari
Prethodni članakBuvljak
Sljedeći članakKako i zašto uključiti manjine u politički život zajednice