Ugovor za ovaj projekt Brodsko-posavska županija potpisala je krajem svibnja 2017. godine, projekt je završio 31.08.2019. godine. Vodeći partner bio je Centar za razvoj i podršku (CRP) sa sjedištem u Tuzli (BiH), a ostali partneri Zelena akcija sa sjedištem u Zagrebu (HR), Brodsko-posavska županija (HR), Tuzlanski kanton (BiH) i Brodsko ekološko društvo. U 27 mjeseci provedbe projekta “Pametnih škola” investiralo se u energetsku obnovu objekata sedam osnovnih i srednjih škola pri čemu je u Brodsko-posavskoj županiji energetski obnovljena OŠ Sibinj te je na Osnovnu školu Antun Mihanović u Slavonskom Brodu postavljen solarni panel.  Projekt je posebno zanimljiv zato što je uz aktivnosti koje su promicale energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša imao i natjecateljski duh gdje je bilo uključeno više od 29.000 učenika, nastavnika i ravnatelja.

Izbor za najbolji EU projekt organizira Jutarnji list u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija, Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj i projektom Župan.hr.

U drugom krugu natjecanja nalazi se 21 projekt, od kojih svaki predstavlja jednu županiju te je svim građanima omogućeno online glasovanje. Pobjedniku se dodjeljuje  posebna nagrada u kategoriji Najuspješniji EU projekt prema izboru javnosti.

Glasovanje za najuspješniji projekt je otvoreno od 19. rujna do 1. listopada 2020. godine.

Svoj glas dajte projektu naše županije pod punim nazivom „Inovativnim umom do pametnih škola – PAMETNE ŠKOLE“ možete dati putem sljedećeg linka.

 

Komentari