Jučer je u Gradskoj knjižnici Nova Gradiška obilježen Dan hrvatskih knjižnica.

Tom prigodom učenici i profesori novogradiške Elektrotehničke i ekonomske škole u suradnji s knjižničnim timom pripremili su interaktivni multimedijalni program podijeljen u tri dijela.

IN MEMORIAM: NOVOGRADIŠČANI I NOVOGRADIŠČANKE
GLAGOLJICA NA RAČUNALU
KULTURNA BAŠTINA I PODUZETNIŠTVO

Zaslužni za pljesak i oduševljenje među prisutnima, učenici Lovro i Vilim Šefer, Antun Gašparović, Eleonora i Nicol Stipić, Luka Szabo, Luka Gubić, Josip Jakić, Alen Stipić, Marko Lulić, Mateo Mirković, Valentino Marjanović, Adam Brašulj, Ante Marjanović, Danijel Lekić, Lovro Matijašević, Jakov Prpić, Mario Piljuzan, Ana Vidoš, Leonarda Lukačević, Sara Stokić i Karlo Džebić potvrdili su izvrsnu suradnju između svoje srednje škole i knjižnice.

Moto “Sve za sve, sve knjižnice za sve čitatelje” pod kojim se ovogodišnji Dan hrvatskih knjižnica odvijao i cilj koji si je organizatorica ove malene novogradiške manifestacije, knjižničarka Mirjana Pranjić zadala u potpunosti je ostvaren.

Ponosna i zadovoljna svojim učenicima bila je i profesorica Daliborka Bilogrević koja je najavila i buduće suradnje s Gradskom knjižnicom Nova Gradiška.

Posebno lijepa vijest iz knjižnice jučer je bila i potvrda da unatoč informatizaciji i sve lakšem pristupu literaturi putem interneta naša knjižnica i dalje broji velik broj čitatelja tiskanih djela. Upravo zbog njih nada se ravnateljica knjižnice Biljana Dakić bi već sljedeći Dan hrvatskih knjižnica, naša knjižnica mogla doživjeti u novom prostoru.

 

Komentari
Prethodni članakKultura naša svagdašnja: Mora li baš ovako?!
Sljedeći članakI ove godine Radio Nova Gradiška sudjelovat će na Danima elektroničkih medija