Jučer je u novogradiškoj Gimnaziji u sklopu “Mjeseca borbe protiv ovisnosti” održana debata za učenike trećih razreda. Jedna je to u nizu aktivnosti koje se provode u Gimnaziji na tu temu.

Tema debate bila je “ODS DA SE MLADI MOGU ZABAVITI BEZ ALKOHOLA. Ovo je prva u nizu debata u Gimnaziji”, a smisao je osvijestiti učenike o opasnosti koju konzumiranje alkohola skriva i da ga se može zamijeniti za bolje načine zabave.

Profesorica psihologije, mentorica debatne skupine, Koraljka Hausnet Lasović istaknula je kako je iznimno zadovoljna debatom, angažmanom učenika i iznesenim argumentima. 

-“Moglo se čuti kako debatne ekipe promišljaju koji su načini zabave bez alkohola. Jedan od argumenata koji se mogao čuti je da je društvo licemjerno što se glede zabrane alkohola za maloljetnike, jer iako postoje zakoni koji ograničavaju kupovinu i korištenje alkohola, svakodnevno smo svjedoci da mladi prelako dolaze do alkohola, gledaju oko sebe odrasle članove društva koji svaku aktivnost kojom se bave poprate alkoholom bez obzira radi li se o nekakvom slavlju ili tužnim trenucima, alkohol je uvijek prisutan.” – rekla je Koraljka Hausnet Lasović 

Debatu su pratili učenici Gimnazije koji su na kraju imali priliku također sudjelovati u raspravi, te iznijeti svoje mišljenje o afirmacijskoj i negacijskoj skupini. Ocjenjivačka komisija donijela je odluku kako je pobjednik debate afirmacijska skupina, najvećim dijelom zbog boljih argumenata.

U svakom slučaju Koraljka Hausnet Lasović zaslužuje sve pohvale za organizaciju ove aktivnosti, a ima razloga i za nastaviti dalje sa smišljanjem ideja za debate, jer su učenici više nego zainteresirani.

Komentari
Prethodni članakU Vukovaru je jučer održana 10. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem
Sljedeći članakLovački savez BPŽ: Raste broj lovaca, Novogradiščani dobili svoj prostor