I ove školske godine gimnazijalci su mjesec listopad dočekali u ružičastim bojama i poslali snažnu humanitarnu poruku!

U suradnji s udrugom SVE za NJU učenici i djelatnici Gimnazije ponovno su se uključili u nacionalni projekt Mama, budi zdrava i 10. listopada 2023. godine u Gimnaziji Nova Gradiška obilježili Dan ružičaste vrpce. Projekt se provodi pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja te uz podršku Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje. Projekt je nagradila Europska komisija nagradom EU Health Award.
Obilježavanje ovoga dana globalni je pokušaj da se poveća svijest o raku dojke i podsjeti žene, ali i muškarce, o važnosti ranog otkrivanja jer se 90 posto oboljelih može izliječiti otkrije li se bolest u početnom stadiju.
S ciljem educiranja učenika, roditelja i javnosti o važnosti redovitih dijagnostičkih pregleda i pružanja podrške oboljelima učenici su se fotografirali u prigodnim majicama te su im podijeljeni edukativni letci. “Učenike potičemo na zdravu prehranu, tjelesnu aktivnost te na preispitivanja načina života kako bi živjeli zdravije te smanjili rizik pojave ne samo raka nego i drugih bolesti.” – kažu iz novogradiške Gimnazije.
Poruka koju učenici upućuju glasi: Brinite se o svome zdravlju i odazovite se na preventivni pregled!
Tekst/Foto: Gimnazija Nova Gradiška
Komentari
Prethodni članakHMNK NOVA GRADIŠKA danas igra prvu domaću utakmicu u 1. HMNL – gost splitski AFC Universitas
Sljedeći članakU sklopu “2. Memorijalne hodnje bojnik Alfred Hill – za žrtve Vukovara”, Pukovnija vojne policije posjetila Novu Gradišku