Povodom Mjeseca hrvatske knjige, jučer je u našem gradu održana akcija “Cijeli grad čita”. Tradicionalna je to i jedinstvena akcija promicanja knjige i čitanja naglas koja slavi 9. rođendan.

Ove godine, manifestacija je održana u organizaciji Gimnazije Nova Gradiška i Gradske knjižnica Nova Gradiška, a uz pokroviteljstvo Grada Nova Gradiška.

-” Započeli smo manifestaciju na temelju manifestacije čitanja na glas. Ova je godina proglašena godinom čitanja i Marka Marulića pa smo odlučili čitati na glas osuvremenjenu Juditu. Učenike smo rasporedili po grpama u blizini škole, svaki od učenika čita po ulomak, a nakon čitanja učenici mogu raspravljati o pročitanome sa svojim kolegama ili prolaznicima. Surađujemo s Gradskom knjižnicom i naši su učenici zadovoljni knjižničnim fondom. Uvijek je vrijedno poticati čitanje, ovakvim manifestacijama potičemo čitanje kao normalnu aktivnost. Prošle godine je bio osobni izbor, ove godine smo na temelju godine Marka Marulića odabrali Juditu kako bi se uklopili u manifestaciju. Moram priznati kako učenici vrijedno čitaju lektire, no vole osim toga pronaći nešto po svom guštu,”- rekla je Maja Hoić knjižničarka u Gimnaziji Nova Gradiška.

Komentari
Prethodni članakBogat program povodom Svjetskog dana audiovizualne baštine
Sljedeći članakFilm Okus gladi u novogradiškom kinu