U Gimnaziji Nova Gradiška nastavljaju s kreiranjem radijskih emisija, ali od ovoga mjeseca u novome prostoru i s novom opremom:
– Naime, naša škola pod voditeljstvom prof. hrvatskoga jezika Leonije Laktić provodi izvannastavnu aktivnost Školski radio, a u sklopu nje projekt Radio gima – u eteru nas ima za čiju je provedbu dobila 2.656 EUR (20.000,00 kn) od Ministarstva znanosti i obrazovanja.
Učenici naše škole vješti su u korištenju digitalnih alata i različitih elektronskih uređaja, a cilj je projekta pokrenuti školski radio kako bi se učenici samostalno mogli koristiti svim potrebnim sredstvima za kreativni medijski izričaj. Financijskim sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja opremili smo radijski studio profesionalnom opremom potrebnom za samostalnu proizvodnju radijskih sadržaja. Osim izrade radijskih emisija i medijskih sadržaja, projekt uključuje suradnju s lokalnom zajednicom, lokalnim medijima, posjet Hrvatskoj radio-televiziji, osmišljavanje i obilježavanje Dana radija, Dana medijske pismenosti i raznih drugih manifestacija. Očekivani rezultati projekta jesu samostalno učeničko korištenje tehnologijom i radijskom opremom te proizvodnja novih i zanimljivih zvučnih zapisa, radijskih emisija i radiodrama. Zahvaljujemo Radio Nova Gradiška (98.1Mhz) na suradnji i korisnim savjetima te pomoći pri uspostavljanju radijskog studija – ističu u novogradiškoj Gimnaziji.
Komentari
Prethodni članakIndustrijsko obrtnička škola: Mia Milak treća u disciplini Kuharstvo
Sljedeći članakProšli tjedan 24 prometne nesreće i 492 prometna prekršaja