Općina Rešetari 9. lipnja 2023. godine organizira koncert Gibonnija povodom 30 godina rada i djelovanja.

Koncert će se održati na Ljetnoj pozornici u CENTRU REŠETARA.

Za sve detaljne informacije pratite naše društvene mreže ili https://www.resetari.hr/

Zlatan Stipišić Gibonni hrvatski je glazbenik, jedan od osnivača i prvi pjevač splitskog heavy metal sastava “Osmi putnik“, bivši pjevač bosanskohercegovačkog sastava “Divlje jagode“, a najpoznatiji po svojoj samostalnoj kantautorskoj karijeri.

Gibonnijeva glazba (svojevrsna mješavina melodičnog hard rocka, popa, etna i world glazbe) je svojstvena po jedinstvenoj, melankoličnoj mediteranskoj atmosferi i intimnoj lirici. Njegove pjesme izvodili su brojni poznati hrvatski umjetnici, a na mnogim su prigodama osvajale prestižne glazbene nagrade. Njegove je glazbene korijene lako pronaći jer je njegov otac, Ljubo Stipišić, vjerojatno najaktivniji arhivar hrvatskih tradicionalnih pjesama i cijenjeni etnomuzikolog.

Gibonnijeva prva nominacija bila je odmah na prvom Porinu, 1994. godine kada je bio nominiran u tadašnjim kategorijama Hit godine i Pjesma godine s pjesmom Cesarica.

Cesarica nam je danas vječni podsjetnik na pokojnog Olivera, mnogi je smatraju jednom od najljepših hrvatskih pjesama svih vremena, a prije nekoliko godina utemeljena je i nagrada publike pod nazivom Cesarica.

Komentari
Prethodni članakSutra u kinu napeta sportska drama “Creed III”
Sljedeći članakNovogradiški gimnazijalci u edukativnom posjetu Hrvatskom saboru