Projekt “ETEŠ Hotas Controller” odabran je kao najbolji rad u kategoriji srednje škole u sklopu kreativnog natječaja Digitalna igra(čka). Projekt su izradili učenici drugog razreda Elektrotehničke i ekonomske škole Nova Gradiška: Toni Jelašac, Ivan Došlić, Robert Babić i Toni Ruškan uz mentora Borisa Grgića.

”ETEŠ Hotas Controler” namijenjen je za korištenje prilikom igranja video igara, najviše za video igre u kojima se nalaze letjelice kojima igrač može upravljati. Sama estetika hotasa trebala bi podsjećati na onaj u pravim letjelicama. Controler je stvoren kako bismo prilikom upravljanja letjelicom u igri imali realističan i zabavan osjećaj kao da uistinu upravljamo letjelicom. Moguće ga je prilagoditi za bilo koju video igru koju želimo. Controler se sastoji od pet gumbova koji imaju svoje funkcije, jednog joysticka za usmjeravanje letjelice te jedne poluge kojom letjelici dajemo ili oduzimamo gas. Također gumbovi za specične funkcije imaju poseban izgled kako bismo istaknuli njihovu važnost.

Generacija NOW je projekt Instituta za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) i Hrvatskog Telekoma sa ciljem povezivanja postojećih i novih znanja u poručju tehnologije pri izradi kreativnih IoT projekata, razvijanju kreativnosti, inovativnosti i razumijevanja modernih tehnologija.

Zadatak kreativnog natječaja bio je izraditi projekt vezan na temu igre, društvene igre ili igračke, tako da se stvori nova igra ili dodaju nove funkcionalnosti/zanimljivosti nekoj postojećoj.

Izvor/Foto: Izradi! 

 

Komentari
Prethodni članakKako sačuvati mentalno zdravlje: Tijekom izolacije može doći do tjeskobe i stresa
Sljedeći članakZBOG KORONAVIRUSA: EU zatvara granice