Nakon kućnih šišanja, farbanja, suza zbog neuspjelih pokušaja, od sutra se konačno možete prepustiti u ruke stručnjaka.

Frizeri otvaraju svoja vrata, ali iza njih više ništa neće biti kao prije. Kako će točno izgledati odlazak u frizerske salone?

Vladat će poseban režim: na ulazu treba obrisati potplate dezinfekcijskim sredstvom i dezinficirati ruke. Svaka mušterija imat će svoj jednokratni ručnik i mantil. No puno je nepoznanica, konkretne upute dobit će do kraja dana.

“Ne vidim ništa sporno u tome da nastavimo koristiti obične mantile i naše ručnike, koje bi nakon svakog klijenta naravno iskuhavali prali, kao i do sad. Ono što vidim da se može promijeniti, jedino je to da je u prostoru puno manje klijenata, što će se kod mene dogoditi zbog toga što ja imam maleni prostor”, rekla je vlasnica jednog frizerskog salona i dodala:

Kako tvrde frizeri, oduvijek smo sve dezinficirali nakon svake mušterije, tako da po tom pitanju neće biti problema.  

-“Naravno da frizeri ne mogu upotrijebiti socijalno distanciranje kao mjeru, ali mogu upotrijebiti zaštitnu opremu i može se dezinficirati ono čime oni rade”, poručio je Krunoslav Capak.

Za sve djelatnike i klijente prije ili neposredno nakon ulaska, na vidljivom mjestu, nužno je postaviti informacije o higijenskim postupcima i osigurati dostupnost dozatora za dezinfekciju ruku. U prostorima čekaonice, odnosno ulaznim prostorima, pultovima za obavljanje plaćanja usluga te u radnom prostoru nužno je na raspolaganje postavljanje dozatora s dezinfekcijskim sredstvom (na bazi alkohola u koncentraciji ne manjoj od 70 posto). Treba osigurati dostatnu količinu papirnatih maramica i ostalih jednokratnih materijala, opreme, sredstava za čišćenje, pranje i dezinfekciju. 

Više mjera pročitajte OVDJE

Izvor: Vijesti.hr

Foto: Ilustracija/Internet

 

Komentari
Prethodni članakPreporuke HZJZ-a za sprečavanje zaraze COVID-19 tijekom obreda u crkvama i molitvenim prostorima vezano uz vjerska okupljanja
Sljedeći članakPoslušajte kako zvuče Tamburaši „Trenka”: Bećarcem protiv korone