U Foto studiju “Z” Nova Gradiška, studiju za snimanje i fotografiranje s dugogodišnjom tradicijom, održana je promotivna izložba fotografija pod nazivom “Novogradiške bebe 2016.” Službeno otvorenje bilo je danas u dopodnevnim satima, a izložbu možete pogledati svakim radnim danom tijekom mjeseca prosinca u radno vrijeme.

Foto studio “Z” od 1992.godine vodi obitelj Senić, a brojni Novogradiščani pamte teške početke preminule Zdravke Senić. Naša sugrađanka svoj obrt otvorila je u ratnim godinama u malom prostoru kod nekadašnje Name, dok je prvi stroj za izradu fotografija držala kod kuće u dnevnom boravku. Vrijednim trudom i radom obitelj je postigla više i otkupila novi poslovni prostor u Stepinčevoj ulici.

Danas obrt vode brat i sestra, Igor Senić i Kristina Kovačević, koji su iznimno zadovoljni odabirom zanimanja i svime što nudi taj posao. Od polaroida do digitalne fotografije, put je koji su zajedno prešli i njihova stručnost se razvijala samo uzlazno. Brat i sestra su uz redovnu uslugu fotografiranja i fotokopiranja uveli i cijeli niz drugih usluga te popunili asortiman. Tako u Foto studiju “Z” možete kupiti puzzle s bilo kojim dizajnom ili vlastitim fotografijama, čarobne šalice s tajnom porukom, razne predmete dizajnirane po izboru ili fotografije uokvirene po želji. Sadržajima i mogućnostima nema kraja, jer kreativnost vlasnika nadmašuje trendove. Osim toga kod njih je stigao i prvi Selfie box u Novoj Gradiški, a riječ je o prenosnoj fotografskoj kutiji uz koju vlasnici nude vesele rekvizite kako bi vaša selfie fotografija bila što zanimljivija.

Kako smo doznali, ipak od svega najviše vole raditi fotografiranje vjenčanja. Njihove vjenčane fotografije prepoznat ćete po pažljivo biranim detaljima i trenucima. Mogu vas fotografirati tradicionalnim poziranjem u studiu ili modernim fotožurnalizmom zabilježiti svaki trenutak najvažnijeg dana. Ovisno o odabranom paketu snimit će 100-700 fotografija (pripreme mladenaca, obred vjenčanja, rodbinu, portrete, slavlje) od čega će samo najatraktivnije pronaći mjesto u albumu koji ćete dobiti složen na vrlo kreativan način. Video snimku montiraju u film u trajanju od 3 sata sa spotovima od priprema, snimanja sa odabrane lokacije i vjenčanja ukratko.

U novom dijelu poslovnih prostora stvoreni su posebni uvjeti za fotografiranje beba i male djece, a razlog tome je što su vlasnici kroz dugogodišnji rad zaključili kako za lijepe i kvalitetne fotografije bebica moraju utrošiti puno truda, rada i vremena što iziskuje specifične uvjete za rad. Tako su u novom prostoru pripremili razne pozadine za fotografije, odjeću , rekvizite, košare za bebe, ležaljke i slično, a u ugodnoj i toploj atmosferi bebe će biti opuštenije i smirenije za svoje prvo profesionalno fotografiranje.

Komentari
Prethodni članakKnjiga “Tiskovne iskopine” donosi obilje humorističnih novinarskih tekstova s kraja 19. stoljeća
Sljedeći članakVikend uz sv. Nikolu i Djeda Božićnjaka u City Colosseumu