Prva polovina godine za članove Folklornog ansambla mladih Nova Gradiška više je nego uspješna. Kako ističu, iza njih je niz nastupa i gostovanja, ali i održanih proba i druženja.

– Putovali smo, nastupali, družili se i vježbali, a posebno smo ponosni na humanitarni koncert koji smo prošloga mjeseca održali u župnoj crkvi Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije.

Na koncertu su nastupili članovi Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske “Lado”, a sva prikupljena sredstva s koncerta donirali su članovima novogradiške Udruge za autizam “Sunce”.

– U subotu, 30. lipnja gostovali smo u Svinjarevcima na Smotri izvornog folklora na poziv Kulturno umjetničkog društva “Dukat”, dojmovi su odlični. Predstavili smo se izvornim pjesmama i plesovima Slavonije, a nastupilo je osam društava s područja cijele Slavonije. Ljeto će nam biti radno. 11. kolovoza nastupit ćemo na drugom Festivalu kave i kolača u organizaciji Turističke zajednice grada Nova Gradiška te Folklornoj večeri “Novogradiškog glazbenog ljeta”. Na jesen nas čeka naša tradicionalna manifestacija “Diko moja priko kola priđi – kaže Ernestina Straga Šašić, članica udruge.

 

no images were found

Komentari