Turistička zajednica Grada Nova Gradiška četvrtu godinu zaredom u subotu, 11. kolovoza organizira jedinstvenu manifestaciju “Festival kave i slavonskih kolača”. Održat će je u suradnji s novogradiškim ugostiteljima, Kavanom Exit, Caffe i noćnim barom The Corner pubom, Caffe&lounge barom IN, Hotelom kralj Tomislav, Obrtom “Mađarica” te Cake barom Malina.

Manifestacija će početi u 10,00 sati ispred Hotela kralj Tomislav, a potom će se odvijati u središnjoj gradskoj Ulici slavonskih graničara:

– U svakom ugostiteljskom objektu posluživat će se kava iz uobičajenog asortimana objekta uz dodavanje jedne kave koju su osmislili sami ugostitelji, a nosi naziv znamenite osobe iz novogradiške povijesti. Uz kavu, posjetitelji će moći kušati i slavonske kolače, a o znamenitoj osobi sve pročitati na podlošku ispod kave. Prisjetit ćemo se tako prvog novogradiškog gradonačelnika Ivana Kramarića, dr. Tomića, ljekarnika Karla Dieneša, Marije Terezije, boema Josipa Pintarića Puce. Za zabavni dio programa pobrinut će se članovi Udruge matice hrvatskih umirovljenika Nova Gradiška i Folklornog ansambla mladih – kaže Dinka Matijević, direktorica novogradiške Turističke zajednice.

Komentari
Prethodni članakDjeci prvih razreda osnovnih škola staklenka meda besplatno
Sljedeći članakOpljačkana kuća u Novoj Gradiški, u Okučanima u ugostiteljskom objektu ukrao karticu pa si “podigao” novac…