Sinoć je u Novoj Gradiški sjajnim koncertima nastavljeno NOVOGRADIŠKO GLAZBENO LJETO 2023. Nakon uvodne “rokerske” večeri tisuće je posjetitelja  jučer uživalo u tamburaškoj večeri. Poslije svečanog otvorenja “Novogradiškog glazbenog ljeta” na kojoj su se nazočnim gostima i uzvanicima obratili gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić i direktorica Turističke zajednice Grada Nova Gradiška Dinka Matijević, krenula je još jedna glazbena fešta.

Da je ovo uspješna turistička priča potvrdila je i direktorica Turističke zajednice Grada Nova Gradiška Dinka Matijević i pri tome zahvalila svim onim ljudima koji su krenuli s ovom inicijativom:

– Hvala svima koji su pomogli, sretni smo, ponosni i zahvalni, srce nam je puno. Turistički kapaciteti su popunjeni, imamo mnoštvo izlagača, tu su i brojni ugostiteljski objekti koji nude hranu i piće. Nova Gradiška je, zapravo, novi turistički doživljaj, mi se trudimo stvoriti upravo ovakav jedan doživljaj.”

Prve su jučer na scenu stupile tamburaške snage, Tamburaši sastav “Tkanica” i Tamburaški sastav “Satir” koji su već na početku večeri okupili velik broj posjetitelja na gradskom trgu, a orila se dobra naša slavonska “pisma”, plesalo se kolo. 

Ubrzo je na pozornicu stupio i legendarni Mate Bulić koji je atmosferu podigao do usijanja. Nizali su se hitovi, publika pjevala i plesala, a Bulić je i ovoga puta dokazao da je osoba koja u svakom trenutku može publiku “dići na noge”. Pjesma, ples, dobre vibracije i ovoga su puta dominirali središnjim gradskim trgom.

Nakon toga, nešto prije ponoći, krenuo je i dugo očekivani koncert Harisa Džinovića, koji je privukao brojnu publiku i oduševio sve prisutne. Redali su se hitovi “Pariške kapije”, “Dajte vina, hoću lom”, “Rano je za tugu”, “Ostarit ću, neću znati”, “Muštuluk”… a publika je euforično pljeskala na svaku izvedbu pjevajući iz sveg glasa. Džinović je ponovno pokazao da je pravi čovjek od naroda, kralj zabave.

Danas nas očekuju koncerti DANIJELE MARTINOVIĆ, HARI MATA HARIJA te DRAŽENA ZEČIĆA, dok će u nedjelju nastupiti GRADSKI ORKESTAR NOVA GRADIŠKA nakon kojega će uslijediti ŠIMA JOVANOVAC sa svojim gostima.

Računica za uspjeh je čini se vrlo jasna. Smještajni kapaciteti Nove Gradiške ali i cijele Brodsko-posavske županije odavno su popunjeni za sva 4 dana manifestacije, na središnjem gradskom trgu se po jednoj festivalskoj večeri okupi u prosjeku preko10 000 ljudi, a sve to prati vrlo bogata gastro ponuda, sajam lokalnih proizvođača te raznovrsni cjelodnevni popratni sadržaji, desetak vrhunskih koncerata i sve to uz besplatan ulaz!

Nova Gradiška očito ima recept za uspješnu manifestaciju. Svakako posjetite NG Ljeto i ovoga vikenda.

Komentari
Prethodni članakPripremite se za najljepšu noć u godini; Stižu nam “Suze sv. Lovre”
Sljedeći članakU Novoj Gradiški od jeseni novi sportski programi za najmlađe uzraste