Ljubitelji misaonih i društvenih igara pronašli su svoje mjesto u Novoj Gradiški. Udruga Fantasy Nova Gradiška entuzijastična je zajednica posvećena promicanju i očuvanju društvenih igara. Ali cilj ove udruge je dublji od samog okupljanja za stolom i igranja. Fantasy Nova Gradiška želi popularizirati raznolike misaone i društvene igre koje potiču interakciju među članovima zajednice, kao i promicati društvene i obiteljske vrijednosti te bolju socijalizaciju svih dobnih skupina.

Ideja se rodila 2014. godine, a realizirana je 2020. te Udruga od tada kontinuirano djeluje. Njihovi susreti uvijek su puni dobre energije, zabave, smijeha, ali su i edukativne naravi. Osmislili su i kutak za ljubitelje fantastične književnosti i stripova, redovito održavaju radionice te su ostvarili suradnju s Gradskom knjižnicom Nova Gradiška u želji da promoviraju autore iz svijeta fantazije.

U planu im je proširiti krug suradnje, razvijati programe vezane uz svijet fantazije te osmisliti nove aktivnosti. “Voljeli bismo, primjerice, nabaviti i 3D printer kako bismo mogli i sami izrađivati svoje likove, odnosno figurice i materijale. Mladi su za to jako zainteresirani, pa kada nam već dolaze i puni su ideja, želimo im pružiti priliku da to iskoriste.“ – kaže predsjednik Udruge Igor Čeliković.
Dodaje kako interes za ovakvim aktivnostima raste, a otvoreni su za sve dobne skupine. „Potrudili smo se da budemo dostupni svima. Mogu nam doći svi koji žele, bez obzira na godine. I oni koji tek žele naučiti nešto o nekoj igri, kao i oni iskusniji. Ako roditelji s djecom žele doći zaigrati neku igru, naša su im vrata otvorena. Imaju svoj kutak gdje mogu igrati, a mi smo tu da pomognemo.“ – kaže.

Komentari
Prethodni članakSituacija na europskom tržištu se popravlja: Hoće li doći do pada cijena rabljenih vozila?
Sljedeći članakŽenska pjevačka skupina KUU „Marijan Lanosović” najbolja pjevačka skupina Brodsko posavske županije