Facebook je napokon odlučio ukinuti jednu od najbeskorisnijih opcija koje je ova društvena mreža ikad imala. Pretinac ‘Other’, odnosno ‘ostalo’ služio je kao skladište u koje dolaze poruke potpunih stranaca ili onih koji nas maltretiraju na razne načine.

Umjesto toga, odlučili su uvesti Message Requests opciju, odnosno zahtjev za porukom, kako bi lakše primili, ili nastavili ignorirati, poruke onih koji nisu vaši prijatelji.

Naime, dosad su poruke onih koji nisu vaši prijatelji, dolazile automatski u pretinac ‘ostalo’ i za njih nismo primali notifikacije. Sada to Facebook mijenja te nam i ove poruke prikazuje među porukama prijatelja uz notifikaciju da nam se netko javio. Poruku možemo pročitati i odlučiti hoćemo li se javiti nazad ili je ignorirati. Uz to, vidjet ćemo i osnovne podatke o osobi koja nam šalje poruku, kako bi provjerili je li to netko koga možda poznajemo.

Facebookov David Marcus napisao je u postu kako ovom opcijom možemo zaboraviti na brojeve telefona jer sve što nam treba da bi se povezali s nekim je njihovo ime. Poruke prijatelja s kojima međusobno dijelimo kontakt prikazat će se kao i do sada, a sve ostalo ide u zahtjev za porukom. Ono što će se filtrirati su pokušaji spama.

 

Izvor: 24Sata; Foto: Ilustracija, Facebook

Komentari
Prethodni članakPrvak za kojeg malo tko zna / Foto
Sljedeći članakDobrodošli na novi portal Radiong.hr