Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, od 4. do 10. rujna, dogodile su se 22 prometne nesreće, od kojih, 11 s ozlijeđenim osobama i 11 s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama ukupno je ozlijeđeno 15 osoba, četiri su teško, a 11 je lakše ozlijeđeno.
U spomenutom razdoblju, policijski službenici su prilikom nadzora prometa kontrolirali 781 vozilo te su utvrdili 546 prometnih prekršaja, od čega: 300 prekršaja nepropisnih brzina, 83 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 39 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, 19 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji.
Najveća nepropisna brzina u naselju iznosila je 137 km/h, a izmjerena je u subotu, 9. rujna, oko 15:20 sati u Gornjim Andrijevcima, počinitelj prekršaja je 19-godišnjak koji je upravljao s osobnim automobilom.
Najveća nepropisna brzina izvan naselja iznosila je 94 km/h, a izmjerena je u četvrtak, 7. rujna, oko 10 sati u Banovcima, počinitelj prekršaja je 67-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom.
Najveća koncentracija alkohola iznosi 2,03 promila, a očitana je u nedjelju, 10. rujna oko 4 sata, u Novoj Gradiški, u organizmu 32-godišnjaka, koji je upravljao s osobnim automobilom.
Policijski službenici nastavljaju s pojačanim nadzorima u prometu, te pozivaju sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa, jer samo na takav način i pozitivnim ponašanjem u prometu mogu utjecati na smanjenje broja prometnih nesreća i stradavanja osoba u istima.

Komentari
Prethodni članakTražiš posao? Evo tko zapošljava na području Brodsko posavske županije
Sljedeći članakNovogradiška Gimnazija bogatija za konferencijsku učionicu