Članovi Udruge gluhih i nagluhih Nova Gradiška 1. travnja počeli su provedbu još jednog projekta, pod nazivom “Europa – SADA.” Projekt je podržala Brodsko-posavska županija, a trajat će do 30. svibnja 2013.

“Europa – SADA.” ima za cilj informirati i uključiti mlade ljude na području županije o mogućnostima koje nudi program Europske Unije “Mladi na djelu”. Kako članovi Udruge gluhih i nagluhih posjeduju bogato iskustvo u sudjelovanju, pisanju i organiziranju projekata u sklopu ovog programa, odlučili su podijeliti svoje znanje i iskustvo sa svim zainteresiranim sugrađanima te ih potaknuti na uključivanje u međunarodne razmjene mladih i upoznati ih s principima neformalne edukacije.

 

Kroz projektne aktivnosti, koje uključuju organiziranje prezentacije Programa “Mladi na djelu” i prezentacije vlastitih projekata; pokretanje Facebook grupe “Mladi – pokret!”, gdje će u suradnji s partnerima objavljivati otvorene natječaje te novosti o programu, a otvorena je za sve zainteresirane mlade; radionice međunarodnog znakovnog jezika itd., namjeravaju postići sljedeće rezultate:
– upoznavanje s programom “Mladi na djelu”,
– upućivanje mladih u narednih godinu dana na međunarodne projekte kroz suradnju s partnerskim organizacijama Udruge gluhih i
nagluhih Nova Gradiška,
– ravnopravno uključivanje i sudjelovanje gluhih osoba u životu
šire društvene zajednice,
– senzibiliziranje lokalne zajednice o problemima gluhih i osoba
oštećena sluha,
– veća uključenost lokalne zajednice u volonterski rad i
– rješavanje problema marginaliziranih skupina u društvu.

 

Članovi udruge naglašavaju kako su već počeli s provedbom projektne aktivnosti “Mladi – pokret!” te smatraju da time, što istu provode u virtualnom svijetu, mogu doprijeti do većeg broja zainteresiranih sudionika. Također, obavješćuju mlade da ovu grupu mogu pronaći na sljedećem linku: https://www.facebook.com/groups/401730663259534/.

 

Ostale projektne aktivnosti odvijat će se tijekom Europskog tjedna Brodsko-posavske županije o čemu će javnost biti pravodobno obaviještena.

 

Na kraju pozivaju sve zainteresirane sugrađane, koji se žele volonterski uključiti u provedbu ovog projekta, da ih kontaktiraju, kako bi zajedno mogli, u svjetlu ulaska Republike Hrvatske u Europsku Uniju, obilježiti EU tjedan te upoznati mlade s mogućnostima koje im EU pruža!

Autor: radiong.hr

Komentari
Prethodni članakHDSSB predstavio kandidate za lokalne izbore
Sljedeći članakTrenažna vožnja u Novoj Gradiški