Tijekom prijepodneva neformalno druženje s građanima u Okučanima i na središnjem gradskom trgu u Novoj Gradiški upriličili su članovi liste SDP-, HNS-a, IDS-a i Hrvatske stranke umirovljenika na izborima za Europski parlament.

S građanima su se družile  kandidatkinje SDP-a Biljana Borzan, Sandra Petrović Jakovina  i Karolina Leaković. Bila je to prigoda za predstavljanje stranačkog programa za Europski parlament, ali i razgovor s građanima o svim aktualnim pitanjima.
Domaćini su im bili članovi Gradske organizacije SDP-a Nova Gradiška.
– Nastojat ću, kao i dosada, povezivati interese svoje stranke i države jer mi smo tamo predstavnici svojih političkih opcija. U tom smislu prevenstveno vidim naš rad, u promociji Hrvatske, u upoznavanju građana Europe s našim prednostima i problemima, a s druge strane nastojati u svakom pogledu pridonositi donošenju odluka koje vode ka solidarnoj Europi i Europi jednakosti – istaknula je dosadašnja europarlamentarka Biljana Borzan.

– Mi smo se izborili i borit ćemo se i dalje za pravedniji i solidarniji sustav, za inzistiranje na socijalnim fondovima i fondovima za uzajamnu pomoć koji će dolaziti u Hrvatsku te biti usmjereni na zapošljavanje mladih i borbu s visokom stopom nezaposlenosti – dodaje još jedna europarlamentarka Sandra Petrović Jakovina.
Saborska zastupnica Karolina Leaković u svom dosadašnjem radu prvenstveno se bavila međunarodnim odnosima, rodnom ravnopravnošću i politikom koja se odnosi na socijalna i pitanja zapošljavanja, posebice ranjivih skupina.

– Ako znamo da danas u Europskoj uniji skoro 26 milijuna ljudi nema posao, to je situacija koja iznimno zabrinjava. Moj fokus u tom smislu je ravnomjeran razvoj regija, a to znači da se u Hrvatskoj moramo zalagati za to da mladi ostanu u svojoj zemlji jer Hrvatska ima ogroman potencijal i prirodne resurse. Europska unija je taj okvir koji može i mora pružiti – jednu sigurnu socijalnu budućnost svim građanima Republike Hrvatske, posebice mladima – istaknula je Karolina  Leaković.

Autor: Sanja Bukvić/photo: Vanja Tutić

Komentari