Učenici Elektrotehničke i ekonomske škole Nova Gradiška Filip Wirth, Martina Štefanac, Toni Jelašac, Ivan Barišić i Marko Pejaković  najboljim rezultatom na školskom natjecanju iz informatike ostvarili su pravo nastupa na županijskom natjecanju iz informatike. Natjecanje se održavalo 14.veljače 2020. godine u Tehničkoj školi Slavonski Brod.

Na županijskom natjecanju maturant Filip Wirth je postigao odličan rezultat te postao pobjednik Brodsko-posavske županije iz informatike u kategoriji Digitalne kompetencije i Osnove informatike za srednje strukovne škole  i to drugu godinu za redom

-” Pripremao sam se sa mentorom ali i kod kuće nekoliko dana ranije, čitao sam, rješavao zadatke s prošlih natjecanja. Zadatci na oba natjecanja, školskom i županijskom bili su teorijski i s logičkim sklopovima, ove godine je bilo nešto teže i nedostajalo je vremena za rješavanje. Ljubav prema tehnologiji sam naslijedio od tate, sve je krenulo od računalnih igrica, zapravo oduvijek me to zanimalo. Planiram upisati FER, smijer računalstvo,” – rekao nam je ovaj skromni učenik, maturant Elektrotehničke i ekonomske škole Nova Gradiška Filip Wirth.

Martina Štefanac zauzela je 3. mjesto, Toni Jelašac 4. mjesto, Marko Pejaković 5. mjesto i Ivan Barišić 7. mjesto. Nažalost, Filip Wirth nije ostvario dovoljan broj bodova za plasman na državno natjecanje iz informatike.

-” Jako sam ponosna na svoje učenike, posebice na Filipa jer je drugu godinu za redom najbolji u županiji. Sustav natjecanja je nepravedan, smatram da bi svi koji osvoje prvo mjesto u županiji trebali automatski ići na državno natjecanje. Filip osim na natjecanjima sudjeluje u svim aktivnostima u školi, pa i u bendu, predstavljanju škole. Jako je svestran i prije svega dobar, želimo mu svu sreću u daljnjem školovanju.” – kaže ravnateljica škole Sanja Müller- Zorićić.

-” Izvrstan je ovo rezultat, od 30 učenika naših pet se plasiralo u prvih sedam. Veliki je trud uložen, učenici su odlični, imaju volju i želju za napredovanjem, no bez mentora i profesora ne bi ostvarili takav rezultat, zato je taj timski rad prevagnuo.” – dodaje ravnateljica. 

Na rang ljestvici koja prikazuje rezultate za cijelu Republiku Hrvatsku za ovu kategoriju od 230 natjecatelja Filip Wirt je zauzeo 30. mjesto, Martina Štefanac 53. mjesto, Toni Jelašac 122. mjesto, Marko Pejaković 18. mjesto te Ivan Barišić 161. mjesto. Na županijskim natjecanjima u Republici Hrvatskoj ukupno je nastupilo 230 učenika u ovoj kategoriji. Mentori Marko Brčić (Filip Wirth i Martina Štefanac), Danijel Meseš (Marko Pejaković i Ivan Barišić) i Boris Grgić (Toni Jelašac) ponosni su na ostvarene rezultate svojih učenika. Čestitke svim natjecateljima na postignutim rezultatima.

-” Mi smo mala sredina, lako je sastaviti ekipu kad imate široku bazu. Mi imamo nekoliko učenika koji su materijal za natjecanje. U Zagrebu je veći bazen učenika i iz toga logično izlazi veći broj učenika, najčešće se učenici iz Zagreba plasiraju na državna natjecanja. No imamo i mi kvalitetne učenike i vjerujem da ćemo uskoro imati predstavnika na državnom natjecanju. Važno je da naša škola ide naprijed, ulažemo u tehniku, opremu, napredujemo. Ne trebamo se uspoređivati, postoje i bolje ali i lošije škole. S obzirom na kraj u kojemu se nalazimo kod nas je stanje jako dobro, mogu reći da smo škola za primjer.” – dodao je mentor Marko Brčić.

Komentari