Autor: AP/SBplus
 
 

– Riječ je o uistinu velikom projektu kojim ćemo postići daljnje podizanje razine opremljenosti brodsko-posavskih škola na onaj nivo koji je primjeren današnjim potrebama – istaknuo je brodsko-posavski župan Danijel Marušić.

SLAVONSKI BROD – Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odobrili su Brodsko-posavskoj županiji nepunih 30 milijuna kuna za energetsku obnovu škola. Od ukupnog iznosa bespovratnih sredstava je nešto malo više od 15 milijuna kuna.

– Riječ je o uistinu velikom projektu kojim ćemo postići daljnje podizanje razine opremljenosti brodsko-posavskih škola na onaj nivo koji je primjeren današnjim potrebama – istaknuo je brodsko-posavski župan Danijel Marušić tijekom današnjeg potpisivanja ugovora, koji je upriličen u Velikoj vijećnici zgrade Županijske uprave.

Sredstva su odobrena za osam osnovnih i jednu srednju školu. Osnovna škola u Okučanima, u koju od Domovinskog rata na ovamo nije ulagano, ovaj puta je dobila 2,2 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

Osnovna škola “Ivan Filipović” Velika Kopanica dobila je dva milijuna kuna bespovratnih sredstava, “Mato Lovrak” Nova Gradiška 2,4 milijun kuna, Josip Kozarac Slavonski Šamac 618 tisuća, OŠ “Matija Antun Reljković” Bebrina – 1,3 milijuna kuna, “A. Starčević” rešetari – 1,6, “I.G. Kovačić” Staro Petrovo Selo -1,5 milijuna kuna koliko je bespovratnih sredstava dobila i osnovna škola u Oprisavcima dok je Srednja škola “Matija Antun Reljković” iz Slavonskog Broda dobila najviši iznos bespovratnih sredstava. Riječ je o 3,2 milijuna kuna koji će, kako je naglasila v.d. ravnateljica Biserka halavanja, biti utrošeni u rekonstrukciju kotlovnice, čime neće biti samo poboljšani uvjeti u školi nego će biti ostvarene i uštede.

Potpisivanju ugovora bili su nazočni i predstavnici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Sunčana Matić i Tomislav Ilić, koji je istaknuo kako dodijeljena sredstva nisu samo pomoć školama. Neizravno ona potencijalno pomažu i lokalno obrtništvo. Naime, kakoj e istaknuo, netko će morati izvesti 20 milijuna kuna vrijedne radove, a poštivajući zakonske propise, tu je otvorena prilika za lokalne obrtnike i poduzetnike.

Komentari