Danas od jutarnjih sati u Elektrotehničkoj i ekonomskoj školi u Novoj Gradiški mnoštvo učenika, profesora, djelatnika škole, te posjetitelja okupljalo se u dvorani škole kako bi nazočili već tradicionalnoj utakmici profesora i učenika koja je bila prva u nizu aktivnosti povodom 52. rođendana škole. 

U zanimljivoj utakmici, koja i nije tako uobičajene prirode, nadmoćnijima su se pokazali profesori rezultatom 3:1 (možda su ih i učenici pustili, ipak se ne valja zamjerati profesorima). Po završetku revijalne utakmice uslijedio je derbi učenika 2.E i 4.F razreda, koji je do samoga kraja bio neizvjestan. Nakon odigranih produžetaka i izvođenja penala pobjedu je ipak odnijela starija ekipa. 

U holu škole upriličena je izložba učeničkih radova elektrotehničkih smjerova kako bi prvi razredi vidjeli što će sve do 4. razreda naučiti i izrađivati, a ne bi li se izrodile neke nove ideje. Neizostavni dio svih manifestacija istoimene škole je i predstavljanje vježbeničkih tvrtki, odnosno postavljanje štandova, izlaganje plakata, te prezentiranje onoga čime se bavi svaka od četiri tvrtke. 

Svima je već dobro poznat debatni klub Elektrotehničke i ekonomske škole koji aktivno radi nekoliko godina, a trenutno broji desetak članova koji su također svojim aktivnostima upotpunili Dan škole. 
Ovim povodom održali su debatu na tezu ”Ovaj dom smatra da nasilne video igrice negativno utječu na mentalno zdravlje djece”. Četiri učenika bili su na strani negacije i nasuprot jednak broju učenika afirmacijske ekipe. Sutkinje su bile profesorica Sara Stuburić koja je ujedno i voditeljica kluba , te profesorica Ivana Gajski Berić. One su po završetku debate odlučile o pobjednicima, a to su ovoga puta bili članovi afirmacije zbog kvalitetnijeg nastupa, življeg i boljeg uvjeravanja publike i samih sudaca. 

Poslovica kaže kako šećer dolazi na kraju, pa tako je i kratka glazbeno scenska poslastica koju je ove godine osmislila pedagoginja Mira Linjaković upriličena u školskoj dvorani nakon svih drugih aktivnosti za sve prisutne učenike, profesore i goste.

Ravnateljica Sanja Muller Zoričić, na kraju dana, istaknula je kako se ove godine škola ipak odlučila na nešto ležerniju proslavu.

-”Ovogodišnji program osmišljen je kako bi obilježili ovaj dan, te kako bi pokazali ono što ljudi možda i ne znaju – da imamo i glumačku družinu, tamburaše, a i rock band.” 

 

 

 

 

 

 

no images were found

 

 

 

 

Komentari
Prethodni članakNovogradiščani među najboljim sportašima županije
Sljedeći članakNovogradiška bolnica nakon 20 godina dobiva dijalizu!