Radovi na uređenju grada su u punom jeku, kako se jedno gradilište zatvori, tako se sljedeće otvara. Milozvučna buka radnih strojeva, označava aktivnost koje će rezultirati ljepšim i ugodnijim gradom. Naš grad je to uistinu i zaslužio, 269 godina od postanka u susret 270. rođendanu, kada će grad zablistati u svojem slavljeničkom novom ruhu.

Dosta upita smo dobivali od naših slušatelja i čitateljima o planovima na području arboretuma u središtu grada. Kao što možete primijetiti ako se prošetate uz zaštitnu ogradu, radovi su skoro pri kraju.

Gradonačelnik Vinko Grgić, najavio je radove u više navrata i faza. Prva etapa je bila predfaza u kojoj je uslijedilo uklanjanje postojećih drvenih klupa, javne rasvjete i hortikulturnog raslinja, te niveliranje do razine postojećeg partera. Uslijediti će i popločavanje identičnim opekama, koje se već nalaze na ostatku trga, mimikriranjem prostora i uklapanjem u veću prostornu cjelinu. Nova led rasvjeta, košare za otpatke i nove klupe će biti završni detalji u uređenju prve faze radova.

Druga faza će uslijediti po definiranju financijske konstrukcije troškova izgradnje velebnog Muzeja Vojne krajine, odnosno muzeja Granice i graničara. Sastanci s konzultantima iz Zagreba su već obavljeni, te su u planu sljedeći koraci u vidu kandidiranja prema određenim fondovima Europske unije.

Sveučilište u Splitu, odnosno Fakultet građevinstva,arhitekture i geodezije u suradnji s Arhitektonskim studijem Njiric+ arhitekti izradili su idejno rješenje Muzeja, a mi vam donosimo ekskluzivne fotografije kako bi sve trebalo izgledati.

Nastavak je ovo aktivne i produktivne Gradske uprave na čelu s gradonačelnikom Vinkom Grgićem.

Komentari
Prethodni članakVatrogasci iz cijele Slavonije krenuli iz našeg grada za Dalmaciju
Sljedeći članakProdajem zob 40 kuna vreća. 099/410-66-43