Najaktualnija tema u Hrvatskoj, ali i svijetu već dulje vrijeme je Koronavirus. U Hrvatskoj je potvrđeno 14 slučaja Koronavirusa, a kakva je situacija u Brodsko-posavskoj županiji donosimo vam nakon razgovora s ravnateljem Zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije doc. prim. dr. sc. Ante Cvitković, dr. med. spec. Epidemiologije.

S područja BPŽ u suradnji s OB “Josip Benčević” poslano je 10 uzoraka na analizu u Zagreb i svi rezultati su negativni.

Sukladno naputcima Ministarstva zdravstva, trenutno se u jednoj vrsti zdravstvenog nadzora nalazi se 70-ak osoba s područja Brodsko-posavske županije. Riječ je o zdravim ljudima koji su imali podatak da su bili u zahvaćenim područjima. Kod 17 osoba zdravstveni nalazi su već završeni i rezultat je da su svi zdravi.

Sukladno naputcima Ministarstva zdravstva nastavni Zavod za javno zdravstvo i druge službe koje se uže bave navedenom problematikom provode propisane mjere koje su preporučene i od Stožera civilne zaštite, kao i od Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i kriznog stožera Ministarstva zdravstva.

Na području Brodsko-posavske županije trenutno nema oboljelih od Koronavirusa.

Iz razgovora s ravnateljem Zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, ekskluzivno smo doznali da bi se testiranje na Koronavirus uskoro, ukoliko već nije, trebalo obavljati i u hrvatskom Zavodu za javno zdravstvo.

O stanju korionavirusa u Brodsko-posavskoj županiji:

 

Komentari
Prethodni članakStaro Petrovo Selo: Teretnim automobilom udario u zaštitnu ogradu autoceste A 3
Sljedeći članakLaka zarada: Plaćaju 30.000 kuna da vas zaraze koronom