Danas se u Ljupini odvila prva Fišijada u organizaciji DVD-a Ljupina. Nakon malonogometnog turnira koji se održavao dvije godine za redom, ove godine predsjednik DVD-a Ljupina i njegov tim odlučili su se ove godine okušati se u organizaciji Fišijade. Iako kažu da se prvi mačići u vodu bacaju, prva Fišijada u Ljupini nikako nije podbacila jer su se već u predvečernjim satima tražili tanjur ribe i zdjelica fiša više.

Na natjecanju kuhanja fiša sudjelovalo je 12 ekipa iz Nove Gradiške i okolice koji su svoje znanje, umijeće i dobru volju pretakali u kotliće ne bi li oduševili kritična nepca tročlanog žirija. Ipak pobjednik može biti samo jedan. Pobjednički pehar prve Fišijade u Ljupini podigla je ekipa pod nazivom “Crvenperka” u sastavu članova Javne vatrogasne postrojbe Nova Gradiška i to uvjerljivom dominacijom prema bodovima žirija. Drugoplasirana bila je ekipa pod imenom “Štuka”, dok je treće mjesto, sa samo bodom zaostatka za drugima, pripalo natjecateljima tima “Deverika”. Prvim mjestima pehare i medalje ekipama uručili su gradonačelnik Vinko Grgić, zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina, te predsjednik DVD-a Ljupina Zoran Gazibarić.

Vesela atmosfera bila je na nogometnom stadionu Ljupina tijekom cijeloga dana, a kako je dan prelazio u večer tako je i posjetitelja je bilo sve više. Osim uživanja u odličnim delicijama, posjetitelji su pjevali i plesali uz živu glazbu. Članovi DVD-a Ljupina, ali i svi mještani nadaju se kako će ova Fišijada prijeći u tradiciju mjesta i odvijati se još dugi niz godina.

no images were found

Komentari
Prethodni članakBosanski Robin Hood platio sve veresije
Sljedeći članakSinoć – “Urbanizirana” Nova Gradiška