Nakon uspješno održanog predavanja tijekom prošloga tjedna u Osnovnoj školi „Mato Lovrak” Nova Gradiška zbog velikog interesa nastavnika i učenika, bili smo pozvani održati dva nova predavanja na temu „Razvoj i uloga Europske unije”. Navedena predavanja su se održala 30. ožujka 2017. godine.

Predavanja su bila podijeljena u dva termina te im je prisustvovalo ukupno 80 učenika sedmih i osmih razreda, uključujući nastavnike Branku Vuković, Kristinu Abramović, Marinu Ćalušić Samardžija i Ivicu Brlića te pedagoginju Slavicu Janošević-Ordanić.

Tema predavanja bili su povijest i razvoj Europske unije te njezina uloga i funkcioniranje. Koncept predavanja uključivao je njegovu prilagođenost učenicima osnovnih škola s ciljem što boljega usvajanja informacija vezanih uz Europsku uniju. Učenici su pokazali veliko zanimanje za aktivnosti koje se provode u organizaciji EDIC-a Nova Gradiška te interes za sudjelovanje u budućim događanjima i radionicama, dok su nastavnike zanimale mogućnosti stručnog usavršavanja koje se pružaju putem programa Europske unije, kao što je Erasmus+.

U sklopu predavanja održan je i nagradni kviz za učenike s pitanjima vezanima za Europsku uniju i njezine zemlje članice. Učenici su pokazali izvrsno znanje te su oni najaktivniji nagrađeni s USB-ima i USB LED lampama s logotipom EDIC-a Nova Gradiška.

Djelatnice Informacijskog centra Europe Direct Nova Gradiška su sudionicima poklonile promotivne materijale i brošure s tematikom Europske unije: „Europska unija – o čemu je zapravo riječ?”, „Travel book”, karta „Europska unija”, „Sedam životnih priča: Na putu prema uspjehu pomoću Europskog socijalnog fonda” te kemijske olovke s logotipom EDIC-a Nova Gradiška.

Nadamo se da će se izvrsna suradnja s Osnovnom školom „Mato Lovrak” Nova Gradiška nastaviti i u budućnosti s ciljem jačanja informiranosti o Europskoj uniji učenika i nastavnika budućih generacija.

 

 

Komentari