Sjećate se ili mislite da ste početkom mjeseca čuli pucanj na Urijama? Dobro se sjećate, dobro ste mislili, no nitko nikoga nije napao, ozlijedio, samo se…igrao…

Naime, dana 05. rujna 2018. godine u  22,37 sati Policijska postaja Nova Gradiška zaprimila dojavu 26-godišnjaka  da je u Novoj Gradiški, dok se šetao, čuo pucnjavu iz vatrenog oružja, a jučer su policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška su dovršili kriminalističko istraživanje nad dvije muške osobe s područja općine Dragalić, u dobi od 26 i 59 godina te ustanovili da je osumnjičeni dvojac inscenirao istu, piše PU brodsko posavska

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je toga dana, sukladno prethodnom dogovoru s prijaviteljem, u 22,35 sati, 59-godišnjak iz vatrenog oružja ispalio hitac, a potom je 26-godišnjak lažno prijavio policiji da je na njega pucala nepoznata osoba, iako nije bio  blizu mjesta događaja. Oružje iz kojeg je pucano, policija je pronašla kod 59-godišnjaka, a isto je  nezakonito posjedovao.   

Policija protiv 26-godišnjaka podnosi kaznenu prijavu zbog počinjenja kaznenih djela – „lažno prijavljivanje kaznenog djela“  i poticanja na kazneno djelo „dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom“, dok protiv 59-godišnjaka podnosi kaznenu prijavu zbog počinjenja kaznenih djela – „pomaganja u lažnom prijavljivanju kaznenog djela“, „dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom“ te za „nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“.

Razlog odigravanja ovog scenarija nije nam poznat, no brojne teorije zašto se dvojac odlučio na njega sigurni smo da se daju razviti.

Foto: Arhiva

 

Komentari