Dobrovoljno vatrogasno društvo Orubica jučer je obilježilo devet desetljeća svoga postojanja. Povodom ove velike obljetnice članovi dobrovoljnog vatrogasnog društva u svom mjestu pripremili su svečanu proslavu obogaćenu brojnim sadržajima tijekom cijeloga dana. 

Program je započeo budnicom u ranim jutarnjim satima, nakon toga uslijedilo je polaganje vijenaca,  te sveta misa za goste i uzvanike. 

U centralnom dijelu sela održano je postrojavanje vatrogasnih postrojbi, nakon čega je uslijedila svečana sjednica povodom obilježavanja 90. obljetnice DVD-a, gdje su najzaslužniji za desetljećim dugo postojanje DVD-a pozdravili skup, a gosti su pozdravili članove DVD-a i poželjeli puno uspjeha u daljnjem radu. 

Tako je, u ime Brodsko posavske županije, Orubicu posjetio zamjenik župana, Stjepan Bošnjaković.

-”90 godina je i u životu čovjeka puno i mnogi ne dožive. DVD Orubica je doživio i proživio i sjajne i teške trenutke u ovih 90 godina od osnivanja, prigoda je to da se svečano obilježi i da se njima kao domaćinima i organizatorima na neki način svojim dolaskom i potporom zahvalimo za sve ono što čine u trenutcima ugroze stanovništva i materijalne imovine”. 

Skup je pozdravio i pročelnik UO za poljoprivredu Brodsko posavske županije, ujedno i tajnik DVD-a Orubica, Željko Burazović.

-”DVD Orubica veliki je slavljenik, 90 godina jednog društva koje je zapravo jedna velika obitelj, gdje je tu kroz 90-godišnju povijest prodefiliralo, prema službenim evidencijama 19 uprava, to znači da su neke uprave imale mandat i dulje od 4 godine, a uspjeli su sačuvati kontinuitet, svih onih godina kada je bilo najteže”.  

Ponosan je bio i načelnik općine Davor, Đuro Anđelković, koji se zahvalio članovima DVD-a Orubica na uloženom trudu i radu kako bi DVD funkcionirao jednako dobro kao i prvoga dana. 

Tijekom svečane sjednice najzaslužnijima  su dodjeljena  odličja i priznanja za nesebični doprinos i rad u DVD-u Orubica, a potom je uslijedila javna vatrogasna vježba izvlačenja unesrećene osobe iz Save, gdje su vatrogasci pokazali spretnost, vještinu i brzinu. 

Kako bi pozdravili sve mještane sela, domaćini su organizirali i mimohod vatrogasnih vozila. 

Na kraju dana, brojni gosti, prijatelji, vatrogasci i oni koji će to tek postati uživali su na svečanom ručku i druženju uz TS Tkanica. 

Što drugo poželjeti DVD-u Orubica osim puno sreće u daljnjem radu jer već sada svi se raduju onome velikom okruglom broju od 100 godina, koji će, od jučerašnjeg datuma, doći za točno 10 godina. 

no images were found

 

Komentari
Prethodni članakDanas se odazovite dobrovoljnom darivanju krvi
Sljedeći članakFolklornom večeri završeni sadržaji 23. “Novogradiškog glazbenog ljeta” / foto