Dobrovoljno vatrogasnog društva Ljupina održalo je 67. po redu izvještajnu, a ujedno i izbornu skupštinu. Za predsjednika društva jednoglasno je ponovno izabran Zoran Gazibarić, dok je za zapovjednika izabran Darko Knežević.

Dobra je to prilika i da se osvrne na sve učinjeno u protekloj godini kao i an trenutno stanje društva, s čime je zadovoljan Zoran Gazibarić:

-“DVD Ljupina broji 24 člana, od toga je 17 operativnih članova s položenim vatrogasnim ispitom i liječničkim pregledom, kao i policama osiguranja. također imamo 18 djece u našem pomlatku. U protekloj godini ostvarili smo prihod od 250.000 kuna, a 20.000 kuna smo prebacili u sljedeću godinu. Također nam se priključio i Ivo Pejaković zapovjednik JVP Nova Gradiška, čije će nam iskustvo i znanje uvelike pomoći u napretku”.

S tim brojem operativnih članova DVD Ljupina ove godine dobilo je i status stožernog društva.

Protekle godine ulagano je u dogradnje, nabavku opreme kao i novih vozila, naveo je Gazibarić:

-“Izgrađene su prostorije za sastanke, uređena spremnica, izgrađena je i garaža za kombi vozilo koje smo nabavili na čemu zahvalu upućujem Gradu Nova Gradiška na čelu s tadašnjim gradonačelnikom Vinkom Grgićem. Na kraju 2020. godine DVD Ljupina dobilo je i interventno vozilo, tu nam je zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić izašao u susret i iz kapitalnih ulaganja izdvojio sredstva u iznosu 150.000 kuna za vozilo Mazda Bt50 opremljeno sa svom potrebnom opremom.”

DVD Ljupina puno puta pokazalo je svoj humanitarni karakter, tako je i prošle godine darivao područnu školu “Mato Lovrak” s beskontaktnim toplomjerima, a za Sv. Nikolu svu djecu je nagradilo poklonima. Također su prikupljali donacije, materijal za potresom pogođena područja koja su i sami posjetili i svojim radom pomogli. 

Foto: Arhiva RNG

 

Komentari
Prethodni članakSumnjive jabuke u trgovačkim lancima
Sljedeći članakU Brodsko posavskoj županiji 69 novih pozitivnih osoba