Državno prvenstvo gluhih u kuglanju za muške se održalo dana 16.04.2016. – ekipni dio natjecanja i 17.04.2016. – pojedinačni dio natjecanja. U prvom djelu ekipnog natjecanja sudjelovali su 6 ekipa iz Bjelovara, Varaždina, Zagreba, Rijeke, Splita i Nova Gradiške. Novogradiščani su prvi puta nakon osamostaljenja Hrvatske sudjelovali u I. Kuglačkoj ligi za gluhe (muški).

Za Novogradiščane su sudjelovali sljedeći igrači: Alen Kohajda, Ivan Šimunović, Leonardo Krnjaković, Josip Bošnjak, Vlado Deanović i Damir Arelić te smo imali veliki izostanak najboljeg kuglača Željka Miličevića koji je bio ozlijeđen. Na samom natjecanju – ekipnom djelu uz izuzetno jake konkurencije mnogih ekipa, na veliko iznenađenje Novogradiščani su osvojili treće mjesto sa 20. bodova što predstavlja za nas veliki uspjeh a bili smo totalni autsajderi na samom natjecanju. Dogovor u samoj ekipi i taktička prednost je bila naša jača strana te smo uspjeli ostvariti sto veći rezultat a to je bio ostanak u prvoj ligi. Sljedećeg dana 17.04.2016. – pravo nastupa su ostvarili Alen Kohajda, Leonardo Krnjaković, Damir Arelić i Vlado Deanović. Novogradiščani su također ostvarili zapažene rezultate među prvih deset mjesta gdje su ostvarili isti broj srušenih čunjeva koji je iznosio 502 za Leonarda Krnjakovića i Vladu Deanovića. Dok su Alen Kohajda i Damir Arelić bili na zlatnoj sredini od 15 do 20. Mjesta u  pojedinačmnom djelu natjecanja.

Konačni ekipni poredak:

1. Zagreb – 30 bodova;

2. Varaždin – 25 bodova;

3. Nova Gradiška – 20 bodova;

4. Split – 18 bodova;

5. Rijeka – 17 bodova;

6. Bjelovar – 16 bodova.

Domaćin ovog natjecanja je bio Zagrebački športski savez gluhih te suorganizator Hrvatski športski savez gluhih. Nakon pozdravnih riječi organizatora i uvaženih gostiju, otvoreno je državno prvenstvo u stolnom tenisu za muške i žene. Na prvenstvu je sudjelovalo 7 ekipe od toga je bilo 4 muških ekipa iz Zagreba, Osijeka, Belišće i Nove Gradiške. Te tri ženske ekipe iz Zagreba, Osijeka i Nove Gradiške. Športska Udruga gluhih Nova Gradiška u ekipnom natjecanju (muškarci) osvojila je 4 mjesto sa natjecateljem Antonio Škvorić, Josip Bošnjak te Alen Kohajda . Dok je prvo mjesto odnio uvjerljiv domaćin „Silent“ iz Zagreba. Međutim, u ženskom ekipnom natjecanju osvojili smo drugo mjesto, s našim natjecateljicama Nadom Stjepanić, Jelenom Marjanović i Ivanom Brkljačom. Športska Udruga gluhih Nova Gradiška je ovime dokazala kako se upornost i vježbanje svakako isplate.

DP u stolnom tenisu

Zagreb, 11.6.2016.

Konacni redoslijed:

Muški

1. Zagreb

2. Osijek

3. Belisce

4. Nova Gradiska

Žene

1. Zagreb

2. Nova Gradiska

3. Osijek

Pojedinacno

Muski

1. Mladen Bek

2. Ilija Tomic

3. Ivan Hribar

 

Žene

1. Anamarija Hribar

2. Nada Stjepanovic

3. Paola Balder

Parovi

Muški

1. Mladen Bek/Ilija Tomic

2. Damir Mijatovic/Ivan Istvanfi

3. Ankin Arbutina/Ivan Hribar

Zene

1. Anamarija Hribar/Paola Balder

2. Nada Stjepanovic/Jelena Marjanovic

3. Rosa Jekic/Anamarija Hamaric

no images were found

Komentari
Prethodni članakOprez: na području Brodsko posavske županije pojavili se tigrasti komarci koji prenose zika virus
Sljedeći članakNajmlađi “Trenkovci” uspješni na Županijskoj smotri folklora u Požegi