“Zajedno u poduzetništvo, dani otvorenih vrata škola “
Društvo obrtnika Zapadne Slavonije ove je godine započelo projekt koji nam je bio u cilju od osnivanja udruge, a to je napraviti svojevrstan sajam obrtničkih zanimanja.
Sretni smo i zadovoljni što su nam partneri u projektu bile srednje škole iz našega grada ETEŠ i IOŠ te što smo omogućili učenicima 8-ih razreda osnovnih škola s područja bivše općine Nova Gradiška posjet ovoj manifestaciji i srednjim školama našega grada ,kako bi učenici, budući srednjoškolci dobili što bolji uvid u određeno zanimanje.
Članovi naše udruge ,ali i drugi izlagači IPNG,CEKOM, HLADNI VAL,TANG su se odlično pripremili i zaista se potrudili dočarati određeno zanimanje, ali i prigodnim poklončićima darivati učenike .
Za sve posjetitelje učenici IOŠ-e ,smjera kuhar i konobar,ispekli su 400 palačinki ,izradili cocktaile, kuhali kave i izradili 100-ak kanapea za sve naše male ,ali i velike posjetitelje ,s namirnicama koje je osiguralo DOZS .
Manifestacija ovakvog tipa se do sada nije održavala u našem gradu, stoga smo sretni što smo idejni začetnici.
U sklopu manifestacije održane su i dvije panel rasprave pod nazivom “Izazovi obrazovanja i poduzetništva “i druga “Odabir mog zanimanja ” i jedno predavanje pod nazivom “Pogled u budućnost “,koje je svim učenicima poklonila naša članica Mirela Relković .
Manifestacija je bila izuzetno reprezentativna i lijepa,ali jednako toliko i korisna, kako za učenike, tako i za obrazovanje .
Sretni smo,zahvalni i ponosni što su članovi naše udruge ,Krovopokrivački obrt Mirčić, Lim-mont i Lim -tim za vrijeme manifestacije izradili i poklonili kućicu za alat ETEŠ -i .
Suorganizator ove manifestacije je bilo Udruženje obrtnika Nova Gradiška I ovom prilikom im se još jednom zahvaljujemo na suradnji .
Pokrovitelji ove manifestacije bili su Brodsko-posavska županija, Grad Nova Gradiška, Turistička zajednica grada Nove Gradiške, CEKOM, Općina Cernik, OŠ Rešetari, OŠ Cernik, Krovopokrivački obrt Mirčić, Lim-mont, Lim-tim,Kontoar.
Medijski pokrovitelji su NovaGradiska.EU ,Radio Nova Gradiška-Domaći Radio i Radio Prkos ,kojima se i ovim putem zahvaljujemo.
Velika zahvala I Lens Of Art Stjepan Mirković na predivnim fotografijama
Vjerujemo da se sljjedeće godine vidimo u još većem broju, jer kad se male ruke slože, sve se može – ističu u Društvu obrtnika Zapadne Slavonije.
Komentari
Prethodni članakUčenici Industrijsko obrtničke škole na još jednom stručnom putovanju
Sljedeći članak31 prometna nesreća, kršenje javnog reda i mira: Obilježili prošli tjedan