Društvo obrtnika Zapadne Slavonije održalo je prvu izvještajnu skupštinu. Predsjednik Tomislav Šimić pročitao je dnevni red i podnio izvješće o radu Društva u proteklom periodu, kao i financijsko koji su jednoglasno prihvaćeni.

Usvojen je i plan rada Društva za 2022. godinu koji je temeljen prema potrebama članova obrtnika, poduzetnika i OPG-a, kao i poslovnih djelatnosti, te kreiranja utjecaja u zajednici na donošenje odluka koje utječu direktno ili indirektno na razvoj poduzetništva na području djelovanja društva.

Kvalitetnim programima Društvo će nastaviti raditi u korist obrtništva i poduzetništva, te suradnji s lokalnim upravama i samoupravama. Nastavit će i pružati podršku poduzetnicima.

Ispred Grada Nova Gradiška sve prisutne je pozdravio i zamjenik gradonačelnika Nova Gradiška, Borislav Vidošić , koji je uputio čestitke za osnivanje, te poručio da će Grad nastaviti podupirati Udruženje obrtnika NG i Društvo obrtnika Zapadne Slavonije.

Podsjetimo da je uz odluke Skupštine i podršku Upravnog odbora, u skladu s propisima i ovlastima koje isti imaju, izrađene su odluke po kojima je data ovlast predsjedniku Udruženja za darovanje imovine. Novoosnovano Društvo je otvoreno prema obrtnicima, ali i d.o.o. i j.d.o.o., i objedinjuje sve poduzetnike koji djeluju na području bivše Općine Nova Gradiška, koja je geografski pokrivala područje sadašnjeg djelovanja Udruženja. Tako su obuhvaćena sva mjesta iz kojih su bili i prijašnji članovi, koji su dobrovoljnim radom i prilozima doprinosili u samom začetku organiziranja obrtnika na taj način i privredili sadašnju imovinu koja je bila u vlasništvu Udruženja. Statut novog Društva osigurao je da se imovina ne može prenijeti na privatne osobe, članove Društva, već je predviđeno raspolaganje imovine u slučaju likvidacije na način da se prebacuje srodnoj udruzi ili jedinici lokalne samouprave. Izričito Statut zabranjuje podjelu imovine i stjecanje koristi članovima i zaposlenima u Društvu. Ovakvo Društvo je suvremeno i otvoreno za rad koji će doprinositi cijeloj privredi s područja djelovanja.

Komentari
Prethodni članakNovi prostor Zajednice tehničke kulture Nova Gradiška
Sljedeći članakNovih 28 ugovora o potpori vrijednoj 3,3 mln kn za razvoj PG-ova i povećanje proizvodnje