Udruga gluhih i nagluhih od ožujka 2019. provodi projekt “Društvo jednakih mogućnosti, UP.02.2.2.09.0002”. Kroz projekt pružamo uslugu komunikacijskog posrednika za ukupno 35 korisnika. Danas vam predstavljamo Tomislava Štefanca.

Tomislav živi u Novoj Gradiški, a član naše udruge je od 2005. godine. Najviše mu se sviđaju športske aktivnosti, druženja i edukacije u koje se može uključiti. U slobodno vrijeme voli igrati video igre, igrati nogomet, ići na biciklizam ili pogledati nekakav dobar film , seriju ili pročitati knjigu.

Tomislav je gluha osoba od rođenja, već punih 25 godina. Tomislav naglašava kako postoje situacije u kojoj se ne može sporazumjeti s nekom osobom u pojedinim institucijama pa mu usluga tumača dobro dođu da mu prenesu što mu oni govore.

Tomislav smatra kako provedba projekta teče uspješno, a u komunikaciji s drugim korisnicima kaže kako su i oni iskazali zadovoljstvo pruženim uslugama tumača. Također, ističe kako mu je usluga tumača dosta važna u svakodnevnom životu.

Podsjetimo, cilj projekta „Društvo jednakih mogućnosti“ je osnažiti osobe s invaliditetom za ravnopravno sudjelovanje u životu zajednice kroz razvoj usluge tumača/prevoditelja hrvatskog znakovnog jezika. Specifični cilj projekta je povećati socijalnu uključenost i kvalitetu života za 35 osoba oštećena sluha s područja zapadne Slavonije kroz pružanje usluge stručnih komunikacijskih posrednika za gluhe osobe. Ukupno trajanje ovog projekta je 28 mjeseci, a vrijednost projekta je 971.630,00 hrk, sa stopostotnim intenzitetom potpore. Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.

Izvor: UGNG

Komentari
Prethodni članak21 nova pozitivna osoba u Brodsko posavskoj županiji, jedna osoba preminula od COVID-19
Sljedeći članakVIŠE OD POLA MILIJUNA KUNA: Potpisani ugovori o financiranju projekata udruga Grada Nove Gradiške