Udruga gluhih i nagluhih od ožujka 2019. provodi projekt “Društvo jednakih mogućnosti, UP.02.2.2.09.0002”. Kroz projekt pružamo uslugu komunikacijskog posrednika za ukupno 35 korisnika. Danas vam predstavljamo Stipu Josipovića.

Stipo je iz Bodegraja, a član je novogradiške Udruge gluhih i nagluhih osoba od samog početka, već 20 godina. Što se aktivnog sudjelovanja u radu udruge tiče, Stipo je nekad vrlo aktivan, a nekad manje, ovisno o tome koliko ima slobodnog vremena. Svejedno ističe da se jako voli družiti s drugim članovima.

Stipo kaže kako nema hobije, ali voli iskoristiti slobodno vrijeme za putovanja. Gluha je osoba od rođenja. Usluga tumača mu puno pomaže u svakodnevnom životu jer mu olakšava puno različitih situacija koje su mu prije predstavljale problem. Uslugu komunikacijskog posrednika najviše koristi kada ide kod doktora, za pomoć pri organiziranju putovanja ili kada treba obaviti nekakav telefonski poziv.

Podsjetimo, cilj projekta „Društvo jednakih mogućnosti“ je osnažiti osobe s invaliditetom za ravnopravno sudjelovanje u životu zajednice kroz razvoj usluge tumača/prevoditelja hrvatskog znakovnog jezika. Specifični cilj projekta je povećati socijalnu uključenost i kvalitetu života za 35 osoba oštećena sluha s područja zapadne Slavonije kroz pružanje usluge stručnih komunikacijskih posrednika za gluhe osobe. Ukupno trajanje ovog projekta je 28 mjeseci, a vrijednost projekta je 971.630,00 hrk, sa stopostotnim intenzitetom potpore. Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.

Komentari
Prethodni članak“To je taj ludi virus”: Dobio koronu pa odlučio isprobati hranu koju je oduvijek izbjegavao
Sljedeći članakNaša sugrađanka Mirela Relković: Dolazi li vam zaposlenici na posao nasmiješeni ili namrgođeni?