Drugi dan održavanja ovogodišnje savjetodavno izložbene manifestacije “Poljoprivredno poduzetničke ideje” ispunio je očekivanja i privukao znatan broj posjetitelja koji su iskoristili prigodu na jednom mjestu vidjeti izlagače, kupiti i kušati proizvode te razmijeniti iskustva.

Ove je godine na sajmu nastupio 51 izlagač iz nekoliko hrvatskih županija, a u bogatom kulturnom programu nastupili su članovi Kulturno umjetničkog društva “Drežnik”, Kulturno umjetničke udruge “Cernik” i Pjevačka skupina Folklorna skupina Folklornog ansambla mladih.

I ove je godine stigao vinobus u organizaciji Radio Slavonije, koji je krenuo u ranim jutarnjim satima, a obići će vinograde i vinska stajališta diljem Brodsko posavske županije. S vinobusom su stigli i članovi Muške pjevačke skupine “Starotopoljani”, koji su, već tradicionalno, razveselili posjetitelje. Goste i posjetitelje su pozdravili saborski zastupnik Davor Vlaović i pročelnik županijskog Upravnog odjela za poljoprivredu Željko Burazović.

– Poljoprivredno-poduzetničke ideje jedinstvena je savjetodavno-izložbeno manifestacija koja se već dugi niz godina održava u Novoj Gradiški. Ideja kojom se povode organizatori Brodsko-posavska županija, Grad Nova Gradiška, LAG Zapadna Slavonija i turističke zajednice Slavonskog Broda i Nove Gradiške je na jednom mjestu okupiti poljoprivrednike, proizvođače, stručnjake i znanstvenike kako bi zajedničkim naporima utjecali na oporavak i razvoj poljoprivrede na našem području. Zbog spoja sajamskih i edukativnih, izložbenih i stručnih, turističkih i poljoprivrednih sadržaja, Poljoprivredno –poduzetničke ideje postale su respektabilna manifestacija koju prepoznaju i izvan granica regije. Kroz tradiciju Poljoprivredno-poduzetničkih ideja, koje se i ove godine održavaju pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, vrlo lako s mogu pratiti najnoviji trendovi kao i aktualno stanje u agraru u posljednja dva desetljeća.

Uz mogućnost upoznavanja s ponudom i proizvodima brojnih obiteljsko poljoprivrednih gospodarstava iz cijele Hrvatske, najsuvremenijim poljoprivrednim strojevima i opremom, kao i nizom noviteta iz struke i ovogodišnje Poljoprivredno-poduzetničke ideje ponudile su priliku za dvodnevnom edukacijom, potrebnom suvremenim poljoprivrednicima zbog koje nerijetko još uvijek nismo dovoljno konkurentni na europskim i svjetskim tržištima – kaže Željko Burazović.

Današnji je edukativni dan bio posvećen pčelarima. U novogradiškom Domu kulutre predavanja na temu “Izazovi u kontroli i suzbijanju bolesti pčela”, “Patvornje pčelinjeg voska” i “Medonosno bilje” održali su dr. med.vet. Zlatko Tomljanović iz Savjetodavne službe, dr. sc. Lidija Svećnjak s Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i prof. dr. sc. Dragan Bubalo s Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Sve u svemu, još jedna uspjela gospodarsko savjetodavno izložbena manifestacija i pravi putokaz kako ići dalje.

no images were found

Komentari