U Slavonskom Brodu su i ove godine održani hvalevrijedni programi najstarije smotre  folklora  u Hrvatskoj, 57. Brodsko kolo. Tijekom lipnja svake godine  ova značajna manifestacija dolazi u svoj središnji dio. U sklopu manifestacije u Srednjem Lipovcu održana je tradicionalna 23. Smotra crkvenog pučkog pjevanja, Marijanske pjesme „Čuj nas majko!“.

U gospodarskom dvorištu  Srednje poljoprivredne škole u Slavonskom Brodu protekle nedjelje  u organizaciji  Konjogojske udruge „Slavonija“ upriličen je program pod nazivom „Bijelo biserje Slavonije“, a u večernjim satima održana je i 57. Smotra  izvornog folklora  Brodsko-posavske županije „Šokadijo sve ti je na glasu“.

U bogatom kulturno umjetničkom programu predstavila su se folklorna društva s područja Brodsko-posavske županije, među njima i članovi Kulturno umjetničkog društva „Drežnik” iz Drežnika.

– Drago nam je da smo konačno dočekali da možemo pjevati i plesati. Tu su i gostovanja kojima se svi članovi vesele. Ovoga smo se puta predstavili s koreografijom Vinci, običajima uoči svatova. Jučer smo nastupili i na čuvenim „Đakovačkim vezovima”, a već nakon toga kreću pripreme za našu tradicionalnu smotru folklora „Kolo na medanu” koja će se održati 21. kolovoza u Drežniku. I ovoga smo puta pozvali u goste više kulturno umjetničkih društava, a pripremamo i tradicionalnu zabavnu večer – kaže Branko Vukšić, predsjednik KUD-a „Drežnik”.

 

 

 

Komentari
Prethodni članakDanas akcija dobrovoljnog darivanja krvi
Sljedeći članakVolim ljeto i kulturu: „Zagrebački solisti” oduševili Novogradiščane