53. Brodsko kolo proteklog je vikenda službeno započelo 14. smotrom pučkih igrokaza u Sikirevcima. U Sikirevcima su se predstavila i dva društva s novogradiškog kraja, Hrvatsko kulturno umjetnička udruga “Trenk” Nova Gradiška i Kulturno umjetničko društvo “Drežnik” iz Drežnika.

Trenkovci su se predstavili komičnim igrokazom “Kod Anke”, kojega je napisala voditeljica Vesna Vlaović. Protagonisti predstave posjetitelje su nasmijali do suza. Radnju su ovoga puta smjestili u tri mala posavska sela, a dobro poznata ekipa, pojačana mladim snagama, spremno se odazvala vježbi civilne zaštite.

Glumci KUD-a “Drežnik” pod vodstvom Andrije Čakarića predstavili su se igrokazom “Oću život svoj da promijenim”. Priča je to smještena u birtiju, u koju neki mještani sela nikada ne zalaze, a neki iz nje skoro nikada ne izlaze.

Na humorističan način prikazao se život seljaka u stara vremena, ali s elementima i današnjeg modernog doba. Smotru je otvorio županijski pročelnik za poljoprivredu, Željko Burazović

Milan Vidošić najbolji muški glumac

Tradicionalno se na smotri dodjeljuju nagrade za najboljeg glumca i glumicu. Komisija u sastavu predsjednik Folklornog ansambla Borda, Josip Perčević, etnolog Zvonimir Toldi, te Snježana Missoni, proglasila je Milana Vidošića, člana dramske sekcije HKUU “Trenk” najboljim muškim glumcem. Za najbolju glumicu izabrana je Irena Matković iz glumačke skupine “Matini kripoštoli”.

Na smotri su igrokaze izveli i “Matini kripoštoli” te članovi KUD-a “Ivan Goran Kovačić” iz Beravaca.

no images were found

Komentari
Prethodni članakSPECIJALITET S RAŽNJA – Ćevap od 20 kilograma mesa za 30 ljudi
Sljedeći članakNovogradiški vatrogasci pokrenuli akciju “Treba ti jakna, uzmi” i u našem gradu