Na čelu Odjela opće interne medicine u Općoj bolnici Nova Gradiška od sredine prošle godine mlada je liječnica, subspecijalistica kardiologije dr. Valentina Strinavić Bakunić.

Preuzela je vođenje nimalo zahtjevnog odjela kako bi ga osuvremenila, liječnicima dala mogućnost da se „potvrde” u svojim specijalizacijama i usavršavaju, a pacijentima omoguće maksimum usluge u novogradiškoj bolnici.

Početna iskustva u vođenju odjela već su stečena, kakva su saznanja i informacije, što je učinjeno i kakvi su planovi…

Kako ističe, jedna od stvari na koje je iznimno ponosna činjenica je da je Odjel opće interne medicine u novogradiškoj bolnici dobio i nešto na što se dugo čekalo, Zdravstvenu jedinicu za dijalizu:

– Iznimno sam zadovoljna radom i trudom dr. Knežević Strinavić kao voditeljice i njenog tima sestara koje su pokazale da su jako kvalitetne i stručne. Unatoč brzoj edukaciji, novom odjelu i potrebi učenja, uspjele su savladati kompletan postupak liječenja dijalizom.

Ono što je najbitnije, činjenica je da su pacijenti adekvatno i kvalitetno zbrinuti, na nivou kojem se možemo usporediti s vodećim centrima. Ne moramo se sramiti ni po opremi, kadrovima i edukaciji naše doktorice i sestara koje su izvrsne!

Naravno, velika hvala i ravnatelju dr. Josipu Kolodzieju koji je učinio maksimum kako bi dobili Odjel dijalize i pružili vrhunsku uslugu našim pacijentima. Omogućio nam je rad na vrhunskoj dijagnostičkoj opremi, a također čini maksimum kako bi mladi liječnici ostali u našem gradu i omogućilo im se kompletno stručno usavršavanje.

Kao što sam i najavila kada sam preuzimala dužnost voditeljice Odjela, nastojat ću u sljedeće četiri godine dati maksimum kako bi naš Odjel napredovao u smislu usavršavanja osoblja i pružanja usluga našim pacijentima. U konačnici, najbitnije je da naši pacijenti budu zadovoljni, da im bude omogućena široka paleta usluga i poboljšamo im kvalitetu života i pružanja usluga kako ne bi morali ići u druge centre. Želimo da pacijenti u svom gradu imaju kvalitetu i osjećaju sigurnost – ističe dr. Strinavić Bakunić.

Smanjene liste čekanja, vraćaju se mlade snage

– Jedan od zahtjeva koji su nam postavljeni kada smo preuzimali dužnost voditelja bio je da se poboljša kvaliteta i smanje liste čekanja kako ne bi pacijenti morali čekati na pojedine usluge po godinu dana. U tome smo i uspjeli.

Liste čekanja su drastično smanjene, za ultrazvuk srca čeka se oko tri mjeseca.

Naravno, ako postoji hitna potreba, posebice onkološki pacijenti, oni dođu na red u roku tjedan dana. Liste čekanja za ergometriju nema, ono što nam je trenutno problematično je gastroskopija i kolonoskopija. Tu su liste čekanja duže jer trenutno imamo samo jednog liječnika koji obavlja ovu pretragu. Uskoro, kroz šest mjeseci dolazi mladi kolega dr. Luka Sedmak koji će biti specijalist gastroenterologije; tu je i mlada kolegica koja je na specijalizaciji dr. Maja Bokan koja se uskoro treba vratiti. Ravnatelj je osigurao nabavku novog video stupa sa dva nova gastroskopa i kolonoskopa tako da kroz sljedećih pola godine očekujemo da će se i te liste čekanja smanjiti.

Vraćaju nam se mladi liječnici, specijalisti i to je dobro. Plan je i suradnja s vaskularnim kirurzima. Obzirom da postoji potreba za kreiranjem fistula za pacijente koji idu na dijalizu, a kolega dr. Igor Mokricki i ja radimo doplere krvnih žila, odlučili smo ostvariti suradnju s vaskularnim kirurgom kako bi imali angiološku ambulantu. Time bi naši pacijenti imali punu uslugu što se tiče vaskularne patologije. Planova i ideja ima dosta, stoga „punom parom” idemo dalje.

U planu interna dnevna bolnica, hematološka, nefrološka ambulanta

– Za sve, treba vrijeme, dobra volja, puno truda i novac. Očekuje nas još puno dobrih stvari. Dolaze nam uskoro i drugi mladi kolege. U planu je i nova interna dnevna bolnica, očekujemo povratak dr. Nemanje Španovića da „proširi” dijabetologiju, endokrinologiju, edukaciju o dijabetesu, pretilosti i svemu onome što pacijentima treba.

Uskoro stiže dr. Tajana Juranović koja će voditi hematološku ambulantu, dr. Mijo Ljubas će uskoro otvoriti nefrološku ambulantu, proširit ćemo dijagnostiku i nastojati učiniti maksimum u pružanju zdravstvene skrbi – kaže dr. Valentina Strinavić Bakunić.

Još jedna je to mlada liječnica koja je svoju egzistenciju i karijeru odlučila nastaviti u svome rodnom gradu:

– Smatram da imamo kapaciteta i potencijala, mladi liječnici nam se vraćaju i sretni smo da možemo živjeti i raditi u svome gradu, novogradiškoj bolnici vratiti puni sjaj, a pacijentima pružiti maksimalnu zdravstvenu skrb – dodaje.

 

Komentari
Prethodni članakNovogradiške odbojkašice rekreativke treće na turniru “Odbojka u srcu” u Slavonskom Brodu
Sljedeći članakStižu drakonske kazne: Prekršitelji privremeno ostaju bez vozila