Organiziranom akcijom jučer je nastavljeno cijepljenje u novogradiškom Društvenom domu. Ovoga se puta cijepilo cjepivom Moderne:

– Bila bih zadovoljnija da je odaziv naših sugrađana bolji, no ipak je zadovoljavajući. Želim poručiti svim našim sugrađanima da je cjepivo nešto što je dobro. Kada se sjetim proteklog razdoblja i vrlo teških perioda kroz koje su prolazili pacijenti oboljeli od korone te mi zdravstveni djelatnici, kada se sjetim osoba koje su pokojne, a mogle su i dalje živjeti među nama, ražalostim se.

Stoga, molim građane da se cijepe i na taj način zaštite svoje zdravlje i spriječe sve ove nemile pojave. Zašto se neki ljudi ne žele cijepiti?! Mislim da je problem nastao na samom početku, lošoj organizaciji resornog Ministarstva u tom periodu, nedostatku cjepiva…

Tada se moralo cijepiti samo izrazito kritične skupine pacijenata, kronične bolesnike, pa je vjerojatno sve to posljedica slabijeg odaziva pacijenata danas.

Smatram da svatko treba biti odgovoran za sebe, posebno apeliram na rizične skupine građana, kronične bolesnike, starije osobe te na one ljude koji su na svojim radnim mjestima izloženi pritisku građana da se se cijepe. Tu, posebice mislim na trgovce i osobe sličnih struka, sve one koji su u stalnom doticaju s ljudima. Ja u svojoj ambulanti znam tko mi dolazi, međutim oni, zaista, ne znaju tko im sve dolazi.

Kako se mi, kao liječnici obiteljske medicine nosimo sa svime ovime?!

Godinama nas svaki sustav „rasterećuje”, i svaki puta kada mislimo da će se to dogoditi, nama se nameće sve više obveza. Posebice su bile teške ova i protekla pandemijska godina.

Početkom 2020. godine, teško nam se bilo nositi s tim promjenama, zaključanim ambulantama… Nakon toga susreli smo se u jesenskom valu s velikim brojem oboljelih, umrlih, pa cijepljenje, moram reći da nam nije lako i dosta se teško nositi sa svime time.

Kao da nema svih drugih bolesti i zdravstvenih problema, gdje su prevencija, redovna cijepljenja, novorođenčad, dojenčad, predškolska djeca, njihova cijepljenja?!

Kao da je nestao dijabetes, visoki krvni tlak, srčani bolesnici, kao da nema drugih bolesti?! Vidimo što se događa u ostalim zemljama poput Portugala, Španjolske, bojim se da nas očekuje burna jesen, stoga apeliram na sve građane da se cijepe – kaže liječnica obiteljske medicine dr. Marijan Panijan Romić.

 

Komentari
Prethodni članakKrađa iz otključane obiteljske kuće na području općine Rešetari: Policija upozorava, zaštitite imovinu
Sljedeći članakNove mjere: Uvode se covid-potvrde u autoškole, promjena i za koncerte