Komunalna tvrtka Odlagalište d.o.o. u suradnji sa Općinom Rešetari, a na osnovi Uredbe o gospodarenju komunalnim otpadom omogućit će svojim korisnicima korištenje usluge MOBILNOG RECIKLAŽNOG DVORIŠTA (u daljnjem tekstu MRD).

Što je „Mobilno reciklažno dvorište (MRD) ?

MRD je pokretna jedinica- prikolica koja služi odvojenom prikupljanju i skladištenju manjih količina iskoristivih i problematičnih vrsta otpada iz kućanstva. Služi za prikupljanje 26 različitih vrsta otpada: staklo, tekstil, el. otpad, baterije, lijekovi, boje, lakovi, žarulje, otpadna ulja i njihova ambalaža, jestiva ulja, pesticidi, kiseline, lužine i dr. MRD je pod nadzorom našeg djelatnika od kojega možete dobiti podrobnije informacije o vrstama otpada koje se mogu predati i načinu funkcioniranja istog.

MRD nalazit će se tri puta godišnje u svakom naselju vaše općine, a o rasporedu za 2020.g. bit će te na vrijeme obaviješteni putem letaka, medija te internet stranica Općine i tvrtke Odlagalište d.o.o.

Raspored i lokacije prvog postavljanja u Općini Rešetari :

 

Naselje

Datum

Termin

Lokacija

DREŽNIK

20.07.2020. (Ponedjeljak) Približno od 8h do   10 h Kod Društvenog doma

GUNJAVCI

20.07.2020. (Ponedjeljak) Približno od 11 do 13 h Kod Društvenog doma

ADŽAMOVCI

21.07.2020. (Utorak) Približno od 8h do   10 h Kod Društvenog doma

BRĐANI

21.07.2020. (Utorak) Približno od 11h do 13h Kod Društvenog doma

ZAPOLJE

22.07.2020. (Srijeda) Približno od 8h do   10 h Kod crkve

BUKOVICA

22.07.2020. (Srijeda) Približno od 11 do 13 h Na „okretištu“

REŠETARI

23.07.2020. (Četvrtak) Približno od 8h do 10 h Centar naselja

 

STAKLO- ukida se prikupljanje i odvoz stakla putem „zelenih otoka“. Staklo će se prikupljati i odvoziti iz vašeg mjesta u terminu posjete MRD. Staklo prikupljajte u zelenim vrećama koje ste dobili uz ovu obavijest i odložite ispred svoje kuće na datum i u terminu posjeta MRD vašem mjestu (vidi u tablici).  

TEKSTIL- Tekstil će se prikupljati i odvoziti iz vašeg mjesta u terminu posjete MRD. Tekstil prikupljajte u sivim vrećama koje ste dobili uz ovu obavijest i odložite ispred svoje kuće na datum i u terminu posjeta MRD vašem mjestu (vidi u tablici).

Upute za odvajanje i prikupljanje stakla i tekstila nalaze se na poleđini dobivenih obavijesti i na samim vrećama. Molimo vas da se strogo držite uputa iz ove obavijesti i onih otisnutih na vrećama jer vreće sa nedozvoljenim sadržajem neće biti odvezene. Za svaku odvezenu vreću naši djelatnici će vam ostaviti zakačenu za vašu ogradu novu (sivu ili zelenu). Ako imate potrebu za većim brojem vreća obratite se našem djelatniku na MRD.

GLOMAZNI OTPAD – od djelatnika tvrtke Odlagalište d.o.o. koji radi na MRD možete dobiti informacije o odvozu glomaznog otpada.

Komentari
Prethodni članakOpćina SPS: Potpisan ugovor s Vodovodom zapadne Slavonije vrijedan više od dva milijuna kuna
Sljedeći članakIzložbom Religije kamenog doba Arheološki muzej Zadar gostuje u Novoj Gradiški