Glasnogovornica Policijske uprave brodsko-posavske, Kata Nujić, izvijestila je javnost o rezultatima očevida prometne nesreće koja se dogodila u ranim jutarnjim satima na autocesti A3 kod Velike Kopanice, a u kojoj je jedna osoba smrtno stradala te ih je pet ozlijeđeno.

– Policija je, zajedno u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom, utvrdila kako je do prometne nesreće došlo jer je 57-godišnjak, upravljajući osobnim automobilom švicarskih registracijskih oznaka, zbog ne držanja dovoljnog razmaka kada se kreće iza drugog vozila, prednjim dijelom vozila udario stražnji dio automobila pulskih registracijskih oznaka. Automobil pulskih registracijskih oznaka u daljnjem nekontroliranom kretanju je odbačen, potom je zahvatio travnatu površinu te udario u dva smjerokazna stupića i zaštitnu odbojnu ogradu. U ovoj prometnoj nesreći 52-godišnji državljanin Srbije smrtno je stradao, teško su ozlijeđeni 57-godišnji vozač osobnog automobila i 59-godišnja putnica. Također iz osobnog automobila pulskih registracijskih oznaka teško je ozlijeđena 68-godišnja putnica, dok su lakše ozlijeđeni 72-godišnji vozač i 40-godišnja putnica.

Policijski službenici su tijekom trajanja očevida, od 6.15 do 9.00 sati, promet preusmjeravali promet na čvor Velika Kopanica-Beravci-Gundinci-Babina Greda, a nakon završetka očevida, u 9 sati, promet je normaliziran južnim dijelom kolničke trake autoceste na dionici kod Velike Kopanice gdje se dogodila prometna nesreća. Nastavlja se daljnji rad policijskih službenika i podnošenje odgovarajućih prijava mjerodavnom državnom odvjetništvu. – priopćila je glasnogovornica Nujić predstavnicima medija, dodavši kako se poginuli 52-godišnjak nalazio u automobilu švicarskih nacionalnih oznaka, na suvozačevom mjestu.

Osim ove, dogodila još jedna prometna nesreća u Vranovcima u kojoj je 19-godišnja vozačica sletjela automobilom s kolnika, pri čemu je teško ozlijeđena. Policijski službenici su očevidom utvrdili da je 19-godišnjakinja, zbog ne držanja strane kretanja prilikom upravljanja automobilom, kotačima zahvatila travnatu površinu te sletjela u odvodni kanal, udarivši u betonski kolni ulaz. Nakon pružene liječničke pomoći, 19-godišnja vozačica je zadržana na daljnjem liječenju u slavonskobrodskoj bolnici. Policijski službenici protiv 19-godišnjakinje podnose prekršajnu prijavu Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

Izvor: Sbplus
Foto: PU brodsko posavska 

Komentari
Prethodni članakOstali u mraku, na niskim temperaturama, a mobitel se gasio
Sljedeći članakI mediji iz regije raspisali se o pobjedi Kauboja nad Njemačkom