U DVA NAVRATA POMOGLI STRANIM DRŽAVLJANIMA

Policijski službenici Mobilne jedinice za provedbu nadzora državne granice, na području Policijske uprave brodsko-posavske, prekjučer 17. studenog oko 10 sati, u blizini državne granice između naselja Doline i Sičice, uočili su skupinu osoba.

Utvrđeno je da se radi o 17 osoba (6 žena, 10 muškaraca i jedno dijete u dobi od 12), državljana Republike Burundi, koji su nezakonito čamcem prešli državnu granicu.

Policajci su uočili da djetetu nije dobro te su odmah pozvali hitnu pomoć koja je po dolasku preuzela dijete sa majkom i odvezla ih u bolnicu u Novoj Gradiški. Nakon liječničke obrade dijete je otpušteno.

Policajci ih pronašli bez jakni, te bose bez obuće i čarapa

Također, dva dana ranije,15. studenoga oko 8 sati, u blizini rijeke Save, kod mjesta Pivare, granični policajci su uočili tri osobe. Utvrdili su da se radi o trojici državljana Afganistana koji su najvjerojatnije plivajući preko rijeke Save nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. Budući da su trojica Afganistanaca bili bez jakne te bosi bez cipela i čarapa, policajci su im odmah pomogli i utoplili ih nakon čega su kontaktirali Hrvatski crveni križ, te za iste pribavili adekvatnu odjeću i obuću. Prema stranim državljanima proveden je postupak sukladno odredbama Zakona o strancima. Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske su uvijek na usluzi i pomoći svojim građanima, pa tako i stranim državljanima.

Komentari
Prethodni članakNovi Black Friday donosi mrak ponudu u Prima salonima!
Sljedeći članakUređaj za pročišćavanje voda Aglomeracije Nova Gradiška u drugoj fazi pokusnog rada