Zaprimanje prijava za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća započet će 7. prosinca 2021. godine, a zbog velikog interesa Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je osigurao dodatnih 90 milijuna kuna pa će građanima biti ukupno na raspolaganju 390 milijuna kuna.
Zbog tehničkih poteškoća, podnošenje zahtjeva koje je trebalo biti sredinom listopada odgođeno je za novi termin. Analizom je utvrđeno da je u kratkoj jedinici vremena bilo oko 2 milijuna zahtjeva prema sustavu e-Prijave pa je takva preopterećenost uzrokovala zagušenje aplikacije.
Kako bi se osigurala stabilnost sustava, radi se na optimizaciji načina prijave na Javni poziv. Uz to, uvažavajući komentare i sugestije građana i stručne javnosti, odlučeno je kako će svi zainteresirani od 30. studenog u sustavu e-Prijave moći ispuniti prijavni obrazac te učitati svu potrebnu dokumentaciju, dok će se sa službenim zaprimanjem zahtjeva krenuti tjedan dana kasnije, od utorka 7. prosinca.

Podsjećamo da se na Javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća mogu prijaviti građani koji su vlasnici ili suvlasnici kuća površine do 600 m2 ili do 3 stambene jedinice, u kojima je više od 50% površine namijenjeno stanovanju i koji u njima imaju prebivalište.

Zaprimanje prijava 7. prosinca

Zbog velikog interesa Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je osigurao dodatnih 90 milijuna kuna za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća pa će građanima biti na raspolaganju ukupno 390 milijuna kuna. Zaprimanje prijava za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća započet će 7. prosinca.

Maksimalni iznosi sufinanciranja određeni su za svaku pojedinačnu mjeru, a kombinacijom različitih mjera kućanstvo će moći dobiti i do 204 tisuće kuna bespovratnih sredstava.

U sklopu prošlogodišnjeg Javnog poziva za energetsku obnovu obiteljskih kuća, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odobrio je sufinanciranje u iznosu od 12,9 milijuna kuna za 183 projekta iz Brodsko-posavske županije.

Najviši odobreni iznos za energetsku obnovu u Brodsko-posavskoj županiji bio je 142 tisuće kuna, a najmanji iznos 14 tisuća kuna.

Komentari
Prethodni članakOpćina Rešetari isplatila potpore za novorođenu djecu
Sljedeći članakU Brodsko posavskoj županiji 59 novozaraženih