Sinoć je u prostorijama Društvenog doma Ljupina održana 65. skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Ljupina. Skupština je započela pozdravnom riječi zapovjednika DVD-a Ljupina, Zorana Gazibarića, te usvajanjem dnevnog reda. 

Nakon prve točke, Gazibarić je podnio izvještaj o radu u prošloj godini, te pohvalio rad DVD-a za obavljenih 8 intervencija, među kojima je obrana od poplave na području Stare Gradiške i Donjeg Varoša i sudjelovanje u potrazi za nestalom osobom u suradnji s HGSS-om. 

DVD Ljupina organiziralo je razne manifestacije kao što su vatrogasni kup, natjecanje namijenjeno vatrogasnom podmlatku u vježbama s brentačama, Fišijada i drugi. U Ljupini se dobro radi i s mladima, Dobrovoljno vatrogasno društvo Ljupina broji 11 članova mladih vatrogasaca koji redovito posjećuju razna natjecanja i postižu dobre rezultate. 

Osim raznih intervencija, vatrogasci Ljupine rado sudjeluju i u raznim humanitarnim akcijama, pa su tako i prošle godine organizirali sakupljanje odjeće i obuče za obitelj Džanija iz Nove Gradiške kojima je izgorjela kuća, a sudjelovali su i u prikupljanjem starog papira za područnu OŠ “Mato Lovrak”. 

Brojni gosti iz 14 različitih dobrovoljnih vatrogasnih društava i javnih vatrogasnih postrojbi odazvali su se skupštini u Ljupini i svojom nazočnošću, ali i riječima hvale, te lijepim željama uveličali ovaj događaj. Skupštini su nazočili i zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić,  koordinator za branitelje Vlatko Greiner, te Marijan Radić koji su pohvalili rad DVD-a Ljupina i zaželjeli uspjeh u budućem radu u ime grada Nova Gradiška. 

Po završetku formalnog dijela 65. po redu skupštine DVD-a Ljupina, za sve goste bila je upriličena večera te glazba u živo Oaza benda iz Požege.

Komentari