Igrači kadetske momčadi NK “Sloga” i “NG-Unitas” i ove godine su nastupali na 3 turnira Coca Cola Cup-a koji se igraju kao sastavni dio Sportskih igara mladih i to pod natjecateljskim imenom “NG-Sloga”.

Na 1. kvalifikacijskom turniru u Novoj Gradiški pobjedama nad ekipama “Moby Dick” i “CB San Siro” osvojeno je 1. mjesto i plasman na Županijsko finale u Slavonskom Brodu.

Županijsko finale u SB je uz jedan poraz i jednu pobjedu protiv ekipe “Las Palmas” od 3:2 donijelo i pozivnicu za turnir Finale regija (Brodsko-posavska, Osječko-baranjska, Požeško-slavonska i Vukovarsko-srijemska).

Veliko regionalno finale Coca-Cola Cupa odigrano je na terenima ŠRC Klasije u Slavonskom Brodu i pobjedniku je donosilo plasman na državnu završnicu Sportskih igara mladih krajem srpnja u Splitu.

Dvije odigrane utakmice kadeta “NG-Sloga” donijele su pregršt uzbuđenja i trilere u izvođenju penala.

U prvoj utakmici polufinala regije Novogradiščani su igrali protiv ekipe “Slučajni prolaznici”, i poveli s 2:0, ipak utakmica završava 2:2 i pobjednik se tražio kroz penale. Tu je “NG-Sloga” bili uspješnija i prošla u finale gdje ju je čekala ekipa “Zadruga” iz Požeško-slavonske županije.

Finale je donijelo odličnu igru obje momčadi i iako su Požežani poveli s 1:0, Novogradiščani su imali stalnu inicijativu što se isplatilo 3 minute prije kraja kada je M. Crljenković iz slobodnjaka pogodio za 1:1, rezultat kojim je završilo regularno vrijeme utakmice i pristupilo se penalima. U ruletu penala uspješnija je bila momčad “Zadruga” koja je pobijedila rezultatom 3:2 i tako osigurala završnicu u Splitu.

Za “NG-Sloga” nastupali su: F. Severović, L. Đurić, I. Strinavić, B. Balunović, K. Gerguri, A. Krpeljević, L. Đurić, T. Vlaović, S. Matošević, F. Džebić, M. Crljenković, D. Došlić, M. Grgić, I Klarić.

Treneri: I. Lukšić i M. Pavišić

Komentari
Prethodni članakNastavnici Elektrotehničke i ekonomske škole posjetili školu u Lycée Saint-Exupéry iz Blagnaca
Sljedeći članakEvo što se sve radilo na području općine Okučani u proteklom razdoblju