Potaknuti pričom Radija Nova Gradiška o obitelji Sudar iz Trnave koja je tražila pomoć za protekle blagdane u vidu hrane (brašno), Udruga Hrabro dijete iz Nove Gradiške kontaktirala je Sabinu Ahmetović iz Gline koja je već jednom pomogla Udruzi s lijekovima za jedno dijete oboljelo od maligne bolesti.

Odmah nakon što su je kontaktirali Sabina se čula s prijateljem Borislavom Stipićem, novinarom portala Sbplus.hr i odlučila pomoći obitelji Sudar. Dogovoreno je da se pomogne obitelji donacijom novca s kojim će se kupiti prehrambeni i ostali proizvodi potrebni kako bi ova obitelj mogla normalno živjeti. Donacije su stigle iz Bosanskog Broda, Slavonskog Broda i Švicarske.

Nakon što je Borislav Stipić sa spomenutim novcima kupio sve potrepštine kontaktirao je Udrugu Hrabro dijete kako bi se sva pomoć mogla dostaviti obitelji. Tajnik Udruge Hrabro dijete Haris Kapetanović pomoć je preuzeo u Slavonskom Brodu i u ponedjeljak, 12. siječnja i dostavio istu obitelji Sudar.

 „Drago nam je što je naša Udruga i ovoga puta bila poveznica između onih u potrebi i onih koji su voljni pomoći. Ova obitelj zaista živi u teškim uvjetima i lijepo je bilo vidjeti osmijeh na dječjim licima prilikom predaje pomoći. Zahvaljujem dragim ljudima koji su pomogli ovoj obitelji i nadam se će im ove potrepštine dobro doći“, rekao je tajnik Udruge Hrabro dijete Haris Kapetanović.

Iako je većina ljudi najviše socijalno osjetljiva u vrijeme blagdana, ova obitelj tijekom svih 365 dana u godini teško živi. Njima je svaki dan blagdan kada imaju što skuhati i pojesti. Stoga, pružimo ruku pomoći ljudima u potrebi tijekom cijele godine.

Komentari
Prethodni članakImamo prvu hrvatsku predsjednicu: Kolinda Grabar Kitarović pobijedila na izborima
Sljedeći članakOdržana kazališna predstava “Harem”