Prema dugoročnoj prognozi koju donosi meteorolog RTL-a, u rujnu i listopadu možemo očekivati povremene oluje, no bez obzira na to mjeseci pred nama trebali bi biti topliji od uobičajenog. Najizraženiji signal te topline vidljiv je baš u mjesecima koji su pred nama, listopadu i studenome. Tada će biti veće odstupanje od prosjeka nego sada u rujnu.

Jesen će biti uobičajeno kišna, čak i malo sušnija u nekim krajevima.

AccuWeather je prije mjesec dana najavio toplu i većinom suhu jesen, za koju je zaslužan razvoj anticiklone preko Sredozemlja. Područje visokog tlaka zadržavat će oluju sjevernije i ograničiti padaline u cijeloj regiji.

Temperatura zraka ove jeseni bit će sličnija onima koje prevladavaju u kasnom ljetu, a takvo će vrijeme prevladavati u većem dijelu Europe. Uglavnom suho i iznadprosječno toplo vrijeme trajat će sve do sredine listopada. Nakon toga temperature će ipak biti tipične za to vrijeme godine.

Prognostičari najavljuju manje padalina nego inače, ali možemo očekivati oluje koje će se pojavljivati zbog iznadprosječno toplog zraka, navodi AccuWeather.

Komentari
Prethodni članakUtakmica 6. kola 4. međužupanijske nogometne lige između NK “Sloga” i NK “Vuteks”
Sljedeći članakSanacija i uređenje kanala u Novoj Kapeli / Foto