Društvo “Naša djeca” Staro Petrovo Selo već tradicionalno na kraju Dječjeg tjedna organizira planinarski izlet za djecu. Ove godine izbor je pao na planinarsku stazu iz mjesta Baćindol do utvrde Gračanica. Dužina staze je kraća od staze do Maksimovog hrasta koju djeca petrovoselskog kraja najčešće pohode, ali im je nova i na taj način interesantna, posebno sa par penjačkih dionica. Djecu su se posebno dojmile ruševine u obnovi utvrde Gračanice, kao i info pano na kojem su mogli pronaći podatke o postanku stare gradine.

Izlet je nastavljen na Strmcu, gdje su se djeca uključila u niz aktivnih sadržaja projekta Ljetni program sportskog penjanja za djecu i mlade HPD-a Strmac i Biciklijadu BK Psunj. Djeci je ponuđen raznolik program: penjanje na umjetnoj stijeni, kretanje na slackline trakama, vožnja na brdskim biciklima, mali nogomet, košarka i odbojka.

DND Staro Petrovo Selo djeluje već nekoliko godina, a od svog osnutka uspjeli su animirati velik broj roditelja i djece da se uključe u njihove aktivnosti koje organiziraju. Planinarski izlet je jedna od jako dobro prihvaćenih aktivnosti, a kako je od prve godine bila vrlo uspješna, postala je tradicionalna. Iako Udruga ne raspolaže značajnim financijskim sredstvima, uspješni su u svom radu, a Dječji tjedan u kojem su okupili brojne mališane dokaz je tome.

no images were found

 

Komentari
Prethodni članakDruštvo naša djeca Nova Gradiška sudjelovalo na jubilarnom Susretu gradovi – općine prijatelji djece
Sljedeći članakObilježena 25. godišnjica osnutka Specijalne jedinice policije Policijske uprave brodsko posavske